Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι φάκελοι 125 ψυχικά ασθενών που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε ψυχιατρεία, με δικαστικές αποφάσεις, λόγω έλλειψης καταλογισμού.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όρισε δύο εισαγγελείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μελετήσουν τους επίμαχους φακέλους των μακροχρόνια ψυχικά ασθενών.

Πρόκειται για 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, τα οποία έχουν κριθεί ως μη έχοντες καταλογισμό πριν από πολλά χρόνια και από τότε παραμένουν στα αζήτητα καθώς κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να επανεξετάσει τις περιπτώσεις τους.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να ελέγξουν αν εξακολουθούν να συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι που τους οδήγησαν στο ψυχιατρείο ή αν η κατάσταση τους έχει βελτιωθεί και πρέπει να βγουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν υποστηρίζονται από πρόσωπα του  συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.