Με σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει», μαθητές και σπουδαστές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Πανεπιστημίου (η οποία είναι κλειστή, όπως και η Σταδίου) προς τη Βουλή, με βασικά αιτήματά τους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και τη μη κατάργηση καμίας ειδικότητας στα επαγγελματικά Λύκεια. Επίσης, υπάρχει σειρά αιτημάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, όπως η θέρμανση, η γραφική ύλη, αλλά και η λύση των λειτουργικών προβλημάτων σε αυτά.

Ήδη, πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε καταλήψεις και πραγματοποιούνται πορείες και σε άλλες πόλεις, ενώ αρκετοί μαθητικοί σύλλογοι έχουν σύμμαχό τους στις κινητοποιήσεις και συλλόγους γονέων. Όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό των μαθητών, ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

IMG_3214 IMG_3216

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Τα παλιά και νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και τη ζωή μας αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση έχει μεγάλο θράσος να λέει πως όλα λειτουργούν κανονικά», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων.

Οι μαθητές διεκδικούν «να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ, έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, δωρεάν είσοδο των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο, να μπορούν να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουν, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούν», και άλλα.

IMG_3215 IMG_3218 IMG_3219 IMG_3220IMG_3217

 

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος