Θέση για το ζήτημα των έντονων διαμαρτυριών που πραγματοποιήθηκαν έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», για την παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου», στην οποία πρωταγωνιστεί, πήρε με νέες του δηλώσεις ο Γιώργος Χρανιώτης.

«Γυρνάμε σε μεσαιωνικές πρακτικές και πλέον δεν μου φαίνεται αστείο, διότι έμαθα ότι κάποιοι δεν ήρθαν στην παράσταση επειδή φοβήθηκαν τις παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, που ήταν έξω από το θέατρο», τόνισε ο διάσημος ηθοποιός στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υποστήριξε επίσης ότι αν και πιστεύει πως δεν είναι η πιο φωτεινή περίοδος της ιστορίας που διανύουμε ως έθνος και παγκοσμίως, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το περίμενε και το θεωρεί ιδιαίτερα σοκαριστικό. «Δεν θα ανοίξω διάλογο με κάποιον που δεν έχει διαβάσει στη ζωή του θεατρικό έργο. Δεν θα μιλήσω με κάποιον που θεωρεί αμαρτωλή την παράσταση του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα, επειδή υπάρχει αιμομικτική διαδικασία μέσα στο έργο. Δεν θα μιλήσω με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει τον Φάουστ του Γκαίτε», επισήμανε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που βιώνουμε στον κόσμο είναι ο φανατισμός. Το βρίσκω τραγικό και αστείο ταυτόχρονα». Καθησύχασε, τέλος, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την παράστασή μας και θα υπάρχει αστυνομική δύναμη, η οποία θα προστατεύσει τον κόσμο και εμάς τους ηθοποιούς».