Από νωρίς το πρωί χρήστες ναρκωτικών ουσιών και βαποράκια κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Η ήδη υποβαθμισμένη περιοχή γύρω από την οδό Μάρνη γίνεται απροσπέλαστη όσο περνά η ώρα. Οι καταστηματάρχες της περιοχής κλείνουν τα μαγαζιά τους προτού δύσει ο ήλιος. Οι περισσότεροι φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους. Άλλωστε, ο κίνδυνος της ληστείας για εκείνους αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι εργαζόμενοι περιμετρικά της πλατείας Βάθη κα των γύρω δρόμων, η πιάτσα που είχε στηθεί στην οδό Τοσίτσα, ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο, έχει μεταφερθεί και σε άλλα σημεία με αποτέλεσμα η οδός Μάρνη, τα στενά της Γ΄ Σεπτεμβρίου, η Στουρνάνη, η Αβέρωφ, η Πολυτεχνείου κ.ά. μέχρι και την πλατεία Λαυρίου να έχουν γίνει τα νέα στέκια ναρκωτικών.

Αυτό σε συνδυασμό πάντα με την κρίση και την έλλειψη αστυνόμευσης του κέντρου, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, «νεκρώνει» την αγορά. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας αύριο στις τρεις το μεσημέρι τη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνη.