Οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι) που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες, διαγράφονται από τα Τμήματα ή τις Σχολές της αρχικής εισαγωγής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες, με αποφάσεις των Τμημάτων εισάγονται με τη γενική σειρά στη Σχολή ή το Τμήμα της επόμενης προτίμησής τους βάσει του μηχανογραφικού τους δελτίου, αφού κατά τον έλεγχο των κριτηρίων και προϋποθέσεων από το κάθε ίδρυμα διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούν όλα τα κριτήρια.

Πάντως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής είναι να έχουν σύνολο μορίων ίσο ή μεγαλύτερο με τον τελευταίο εισακτέο στη Σχολή ή το Τμήμα, με τη γενική σειρά. Επίσης οι συγκεκριμένοι διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις προσεχείς πανελλήνιες εξετάσεις.

Είχε παρατηρηθεί για παράδειγμα να εισάγεται υποψήφια ειδικής κατηγορίας σε τμήματα, για παράδειγμα, του Πολυτεχνείου.

Όταν όμως το Πανεπιστήμιο έκανε τον έλεγχο των δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούντο για να παραμείνει στο Τμήμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να πληροφορούνται τα τελικά αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο από την Τρίτη 10/01/2012 μέχρι και την Παρασκευή 13/01/2012 και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.