Ένα μονοήμερο «ταξίδι» πολιτισμών, γεύσεων, ήχων, χρωμάτων και λέξεων διοργανώνει η ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Block 33 από τις 16:00 έως τις 23:00 με στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών κατά τη διάρκεια της διαβίωσής τους στη χώρα υποδοχής, αλλά και την προβολή της αξίας της διαφορετικότητας.

Σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του φεστιβάλ, η συντονίστρια προγραμμάτων Θεσσαλονίκης της ΜΚΟ PRAKSIS Στεφανία Πανταζή αναφέρθηκε στη δράση της οργάνωσης που «μετράει» 14 χρόνια παρουσίας με προγράμματα υποστήριξης μεταναστών ενώ παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Λίτσης. Όπως τόνισε, επειδή στο δήμο των 140.000 κατοίκων, καταγράφεται μεγάλος πληθυσμός μεταναστών και παλιννοστούντων, το νεοσύστατο συμβούλιο μεταναστών στοχεύει στη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.