Με βαθιά συγκίνηση, με εθνική υπερηφάνεια και με τον προσήκοντα σεβασμό, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, και με την ιαχή «Αθάνατος», υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου, του Δήμου Τρικκαίων, τα λείψανα του ηρωικά πεσόντα στην Κύπρο, Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΠΖ) της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Αθανάσιο Καραγεώργο, τα οποία μεταφέρθηκαν στη γενέθλια γη, μετά από 43 χρόνια σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα τέσσερα αδέλφια του που βρίσκονται εν ζωή, και οι υπόλοιποι συγγενείς με δάκρυα στα μάτια, παρέστησαν στην τελετή υποδοχής των λειψάνων, ενώ στρατιωτικό άγημα, επίσημοι και πλήθος κόσμου, απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον ήρωα Αθανάσιο Καραγεώργο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος στο Ιερό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν ομιλίες για τον τιμώμενο ήρωα από τον Αθανάσιο Καραγεώργο, ανιψιό, τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσίνα καθώς επίσης και τον Συμεών Εκιζόγλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ. που αναφέρθηκαν στο θάρρος και την ανδρεία που έδειξαν οι πεσόντες. Στη συνέχεια έγινε η μεταφορά και τοποθέτηση των λειψάνων στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ο Αθανάσιος Καραγεώργος, ανιψιός του πεσόντα, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, πως σήμερα καλούμαστε εδώ να αποδώσουμε τις τιμές οι οποίες και αρμόζουν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση, και έδωσαν τη ζωή τους και έγιναν αδέλφια όλοι μαζί, χύνοντας μαζί το αίμα τους. Σήμερα καλούμαστε να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει με την επιστροφή μετά από 43 χρόνια στη γενέθλια γη, κατέληξε ο ίδιος.