Προσπάθειες να σωθεί ο Εθνικός Κήπος

Συνέντευξη Τύπου από το νομάρχη και το δήμαρχο Αθηναίων


ΕΛΛΑΔΑ
18:34
04/08/2010
Προσπάθειες να σωθεί ο Εθνικός Κήπος
loading

Η πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα θέματα των υποδομών, ήταν το θέμα κοινής συνέντευξης τύπου έδωσαν σήμερα στη Νομαρχία Αθηνών ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της παραχώρησης για δύο χρόνια μέρους του κτιρίου της Ιεράς Οδού (πρώην Λυσσιατρείο) από τη Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί για τη σίτιση αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων.

Ο Γιάννης Σγουρός και ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις ράμπες ΑΜΕΑ, πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ρουφ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο κ. Σγουρός, μίλησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι τρεις πλευρές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούσαν στην καταστροφή του Εθνικού Κήπου και τόνισε πως ομόφωνα αποφασίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να διατεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για να σωθεί ο Εθνικός Κήπος.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Για τη μελέτη και τα έργα του Εθνικού Κήπου η Νομαρχία της Αθήνας έχει διαθέσει συνολικά το ποσό των 7.500.000 ευρώ, ενώ προηγήθηκε η διάθεση ποσού 1.050.000 ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και ιστορικής μελέτης για τον Κήπο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν από το Πολυτεχνείο εντός του Οκτωβρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει