Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αναζητώντας την άκρη του νήματος στη δράση της «Σέχτας Επαναστατών» ύστερα και από τη φωτογραφία του οπλοστασίου της οργάνωσης που συνόδευε την προκήρυξη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, προσδιόρισαν με ακρίβεια τον τύπο του κάθε όπλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκληματολογική υπηρεσία, τα μέλη της Σέχτας διαθέτουν 6 Glock (αυστριακής προελεύσεως), 3 Καλάσνικοφ, Tokarev (πιστόλια που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος), 2 CZ (Zastava) των 9 και 7,65 mm, Browning Parabellum, Magnum Smith, κυνηγετικά φυσίγγια, σφαίρες, ένα ημιαυτόματο Scorpion.

Τον Γκιόλια γάζωσαν με σφαίρες από 2 9αρια Glock και Parabellum. Αρκετά από αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται από τον υπόκοσμο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις σκέψεις για σύνδεση της Σέχτας με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα και τμήματα του υποκόσμου. Τέλος, τα Zastava δεν είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει ο επαναστατικός αγώνας.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι γιατί χρησιμοποιεί η Σέχτα τόσα Glock (βαρύς οπλισμός, χρησιμοποιείται συνήθως από την αστυνομία) ενώ με Καλάζνικοφ έγινε και το χτύπημα στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στο κοινό ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία δεν είναι απλά ένα σενάριο, αλλά ένα σοβαρότατο ενδεχόμενο.

Από τη φωτογραφία λείπουν βόμβες και χειροβομβίδες, αν και όπως εικάζεται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχουν την τεχνογνωσία για βόμβες.

Δεν έχει καταθέσει ακόμη η σύζυγος Γκιόλια, αν και δε αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση η κατάθεσή της, διότι έβλεπε από το μπαλκόνι και όχι από τη θυροτηλεόραση, και τους είδε μόνο να φεύγουν μετά τους πυροβολισμούς.