Η Ζωζώ Σαπουντζάκη σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στη νυχτερινή διασκέδαση, στην επιθεώρηση και τη μεγάλη οθόνη.

Μετράει δεκαετίες στον χώρο του θεάματος και προσφέρει κέφι και χαρά σε όσους την παρακολουθούν. Κι αυτό γιατί λάνσαρε κάτι ξεχωριστό για την εποχή της, γεγονός που την ανέδειξε σε «βασίλισσα της νύχτας», όπως την αποκάλεσαν.

Σήμερα, η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη σε πολύ μικρή ηλικία, ζει το παραμύθι της για δεύτερη χρονιά. Από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, παρουσιάζει στον πολυχώρο του Badminton τη ζωή της στο θέατρο.

Αναφέρεται στην αρχή της καριέρας της καθώς και σε άγνωστες διαδρομές αυτής και αποδεικνύει περίτρανα γιατί την αποθέωναν.

Η γυναίκα – σύμβολο της χαράς και του ξεφαντώματος θυμάται, αποκαλύπτει, νοσταλγεί και ονειρεύεται. Αφηγείται με το ξεχωριστό της τρόπο ολόκληρη τη διαδρομή της στο ελληνικό θέαμα και υπόσχεται να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

«Ξεκίνησα από 7 ετών στη Θεσσαλονίκη. Διηγούμαι όλη την πορεία μου. Αναφέρομαι στα παιδικά μου χρόνια και λέω το λόγο που έπαιξα πρώτη φορά. Στη συνέχεια πως έπαιξα με την αδερφή μου και πως πήρα άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στο Ρεξ. Αναφέρομαι ακόμη στο πως έγινα πρωταγωνίστρια και πολλά ακόμη που αξίζει να δείτε», λέει.

Για να συνεχίσει: «Μιλάω για το θέατρο και την πίστα και έχω δύο παιδιά που με πλαισιώνουν, το Δημήτρη Γαλάνη και τον Στράτο Λύκο ενώ μπουζούκι παίζει ο Στέλιος Τζανέτης, πιάνο ο Βασίλης Τσαντής και σαξόφωνο ο Σάμιουελ Μαρλιέρι».

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη θυμάται τα πάντα από την καριέρα της. «Ήμουν η πρώτη show woman της εποχής. Δεν ήμουν στημένη. Σκηνοθετούσα τον εαυτό μου, χόρευα ξυπόλυτη, πετούσα τα παπούτσια μου και έσπαγα τα πιάτα για να διασκεδάσει ο κόσμος. Με παρακολουθούσαν οι πάντες, από τους ταξιτζήδες μέχρι όλη η κοσμική Αθήνα».

Εξηγεί μάλιστα γιατί την αποκάλεσαν «βασίλισσα της νύχτας», λέγοντας ότι «ντυνόμουν κάθε φορά με ακριβά φορέματα τα οποία συνδύαζα με ασορτί παπούτσια και καπέλο. Ήταν καλό το ντύσιμό μου και εκτός από το ταλέντο μου, ο κόσμος ερχόταν να με δει για να μάθει τι φοράω. Και σήμερα πολλοί καλλιτέχνες κάνουν πράγματα που έκανα εγώ εκείνη την εποχή. Όμως, τώρα υπάρχει μία διαφορά: τότε ήταν αυθόρμητα ενώ τώρα είναι στημένα», λέει χαρακτηριστικά.

Λατρεύει μάλιστα το θέατρο και δηλώνει ηθοποιός και όχι τραγουδίστρια. «Ανατριχιάζω που το λέω αλλά δηλώνω ηθοποιός. Με πιάνει ρίγος κάθε φορά που ανεβαίνω στο σανίδι. Έγραψα μία ιστορία και χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο σήμερα ακόμη πιο κοντά μου. Κουβαλάω ένα βάρος στους ώμους μου για την πορεία μου αυτή αλλά δεν γυρίζω στο παρελθόν. Ζω στο παρόν και θέλω να ξεσηκώνω σήμερα το κοινό. Εγώ ξενυχτούσα για τη δουλειά μου και η ζωή μου ήταν αφιερωμένη στη δουλειά μου. Εργαζόμουν πολύ σκληρά για να τα καταφέρω» επισημαίνει.

Και τονίζει ότι σήμερα ψάχνεται διαρκώς για τα επόμενά της βήματα. «Με εμπνέει η θάλασσα, κατεβαίνω τα 139 σκαλιά που χωρίζουν το σπίτι μου στην Κινέττα από τη θάλασσα και εμπνέομαι. Μελετάω τι θα κάνω χωρίς να με βλέπει κανείς. Διαβάζω τα τραγούδια μου και έτσι ηρεμώ».

Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις της στον πολυχώρο, θα προετοιμαστεί για το «Αναζητώντας τον Ατίκ», μια παράσταση στην οποία θα συμμετάσχουν γνωστοί ηθοποιοί.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, γυμνάζεται, περπατάει πάρα πολύ και κολυμπά για να διατηρεί την φόρμα της.

Πέρα από την καριέρα της όμως, στεναχωριέται για τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο τόπος και ανησυχεί για το μέλλον των νέων. «Νομίζω ότι οι νέοι είναι άτυχοι σήμερα. Στις μέρες μας βλέπεις παντού πάρα πολλούς τραγουδιστές και ηθοποιούς. Υπάρχουν βέβαια ταλέντα αλλά θέλει προσοχή γιατί αν κάνουν ένα σίριαλ και γίνουν γνωστοί μετά πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να μην καβαλούν το καλάμι. Ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί υπομονή», ξεκαθαρίζει.

Και χαίρεται όταν βλέπει τον κόσμο να ενθουσιάζεται μαζί της. «Μου φωνάζουν μπράβο από κάτω και εγώ κάνω τα πάντα για να τους ευχαριστήσω. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Η λάμψη βγαίνει από μέσα μου. Όταν βγαίνω στη σκηνή, ξεχνάω τα πάντα. Αυτή είναι η ζωή μου: Η ζωή μου θέατρο».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».