Είσαι από εκείνους που λιώνουν στο διάδρομο και δε βλέπεις αποτέλεσμα ούτε στην εμφάνισή σου ούτε στην αντοχή σου;

Κάνεις ατέλειωτα χιλιόμετρα, τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά «προκοπή» δεν έχεις; Εάν η αερόβια άσκηση δε σε πάει πουθενά ή αν απλά δε βρίσκεις κίνητρο για να «κολλήσεις» μ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μην τρελαίνεσαι, υπάρχει λύση.

Θέσε συγκεκριμένους στόχους

Οι γενικοί στόχοι του τύπου: «Θέλω να χάσω βάρος» είναι σε γενικές γραμμές εντάξει, αλλά δύσκολα σε οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει να συνηθίζεις να θέτεις βραχυπρόθεσμους, αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους. Ξεκίνα με το τι θες να πετύχεις σε διάστημα καταρχήν τριών εβδομάδων, στη συνέχεια θέσε στόχο για τους επόμενους τρεις μήνες κι ούτω καθεξής.

Αύξησε την απόδοσή σου σταδιακά

Ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι δεν σημειώνουν σημαντική πρόοδο όσον αφορά στη φυσική τους κατάσταση είναι είτε επειδή ξεκινούν πολύ χαλαρά είτε πολύ δυνατά. Δες τα όρια και τις αντοχές σου και ξεκίνα την άσκηση προσαρμοσμένη στις ικανότητές σου.

Μην περιμένεις ότι θα δεις άμεσα αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες απλά θα προσπαθείς να «επιβιώσεις», αλλά σιγά-σιγά θ’ αρχίσεις να νιώθεις την αλλαγή στη φυσική σου κατάσταση.

Η ιδέα είναι απλή. Άλλαξε το ρυθμό του τρεξίματός σου κατά τη διάρκεια της άσκησής σου. Θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των μυών σου ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και δυσκολότερες διαδρομές.

Επέλεξε ένα εύκολο πρόγραμμα για να ξεκινήσεις

Τρέξε 1,5 χιλιόμετρο σε χαμηλό ρυθμό, στη συνέχεια αύξησε το ρυθμό για 40 δευτερόλεπτα, χαμήλωσε ρυθμό για τα επόμενα 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και μετά αύξησε ρυθμό για ακόμα 40 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε την όλη διαδικασία για απόσταση 3 χλμ σε 10 σετ αλλαγών ρυθμού.

Σύντομα η απόδοσή σου και τα αποτελέσματα στην εμφάνισή σου θα σε εντυπωσιάσουν. Σύντομα ο μαραθώνιος θα σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Περισσότερες ειδήσεις για τον άντρα στο delamagen.gr