Με μια περίεργη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Τα νερά στη λίμνη Παμβώτιδα έχουν καλυφθεί με έναν περίεργο αφρό.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η ύπαρξη αυτής της ανεξήγητης «σαπουνάδας» σε διάφορα σημεία της λίμνης, η εικόνα ωστόσο που αντίκρυσαν τις τελευταίες μέρες περιπατητές στην παραλίμνια περιοχή  ,είναι  πολύ πιο αποκρουστική σε σχέση με το παρελθόν.

Με το ίδιο  θέαμα είχαν έρθει αντιμέτωποι οι Γιαννιώτες   το 2016 και το  καλοκαίρι του 2015 . Σε ανακοίνωσή του το 2016 ο Φορέας Διαχείρησης της Παμβώτιδας, υποδείκνυε ως αιτία  του αφρίσματος της λίμνης τη ρύπανση σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ενώ υπογράμμιζε πως η ορθή διαχείριση των αστικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση στα νερά της λίμνης.

Αρκετοί μάλιστα τότε  κάτοικοι  εκτιμούσαν  ότι πρόκειται για αστικά λύματα που διοχετεύονται  στη λίμνη που  σε συνδυασμό με το φυτοπλαγτόν δημιουργούν αυτό το καταστροφικό  φαινόμενο για το περιβάλλον.

Δεν ήταν λίγοι οι περιπατητές το απόγευμα που βλέποντας  και πάλι την ίδια εικόνα στα νερά της Παμβώτιδας την απαθανάτισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Άγνωστη  ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα η ακριβής προέλευση και σύσταση του αφρού, με το φαινόμενο να κάνει πλέον την εμφάνισή του κάθε χρόνο.

Βίντεο: epirus-tv-news.gr

TAGS