Η Μελίνα Μποτέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.

Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, το θέατρο τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, Ζυλ Ντασέν, Γιώργου Λαζάνη, Λεωνίδα Τριβιζά και άλλων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, όπως ο John Sharpe.

Έπαιξε δίπλα σε πρωταγωνιστές όλων των θεατρικών γενεών, ερμήνευσε ρόλους τραγικούς, δραματικούς και κωμικούς σε εντελώς διαφορετικά είδη θεάτρου. Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Ψίθυροι Καρδιάς» κ.α. καθώς επίσης και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό και είναι επαγγελματίας χορεύτρια από τα σχολικά της χρόνια στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεό Ντε Πιαν και στο Πειραματικό Μπαλέτο του Γιάννη Μέτση. Ως καθηγήτρια χορού δίδαξε σε σχολές και επιμελήθηκε χορογραφίες παραστάσεων. Έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες.

Σήμερα η Μελίνα Μποτέλλη δεν εμφανίζεται σε κάποια σειρά της τηλεόρασης, όπως λέει στο newsbeast.gr, αλλά συζητάει για μία από την οποία περιμένει απάντηση.

Πρόσφατα παρουσίασε μία θεατρική παράσταση στην επαρχία με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Κι αυτό γιατί θέλει να προσφέρει πολιτισμό στον κόσμο χωρίς να κερδίζει σε περιόδους αρκετά δύσκολες για τη χώρα.

Δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο διότι ζει σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα. Είναι σύζυγος του βουλευτή Μαργαρίτη Τζίμα αλλά δεν παύει, όπως λέει, να λειτουργεί ως πολίτης και όχι ως σύζυγος πολιτικού.

«Γνωρίζω τις δυσκολίες γι’ αυτό προσφέρω μέσα από τη δουλειά μου στον κόσμο. Όμως, βλέπω και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των πολιτικών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι καταχρεωμένες».

Πάντως, δεν θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική γιατί όπως είπε πρόσφατα και ένας συνάδελφός της «και η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ξεκινούσε τώρα την καριέρα της, θα χανόταν». Δεν υπάρχουν δουλειές σήμερα, αναφέρει, για να παροτρύνει τους νέους να παραμερίσουν για λίγο αυτή τους την επιθυμία.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».