Δεν υπάρχουν χρέη της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας προς τη ΔΕΗ, διαβεβαιώνει το υπουργείο, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ν. Πολύζος σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ.

Ο έλεγχος έγινε μετά την κίνηση της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ να διακόψει το πρωί την ηλεκτροδότηση του υπουργείου, στην οδό Αριστοτέλους, επικαλούμενη απλήρωτη οφειλή της τάξης των 3.800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Πολύζος ζήτησε από τη ΔΕΗ να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που χρωστούν και τι ποσά και να διευθετηθεί άμεσα – αν υπάρχει – οποιαδήποτε οφειλή.

Το πρωί, πάντως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε  αναγνωρίσει την οφειλή και είχε μάλιστα δικαιώσει τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τη κίνησή της. «Καταλαβαίνω την κίνηση της ΓΕΝΟΠ. Όπως είμαστε αυστηροί με τον φτωχό, έτσι και εμείς, το δημόσιο πρέπει να είμαστε εντάξει. Έχει δίκιο στην αντίδραση αυτή. Έχει σωστό συμβολικό χαρακτήρα», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.