Σε συναγερμό θα βρίσκεται από αύριο η ΕΛ.ΑΣ., με το σύνολό της δύναμής της να τίθεται σε γενική επιφυλακή την Πέμπτη, ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για την καθιερωμένη πορεία την ημέρα αυτή εκφράζονται φόβοι για σοβαρά επεισόδια. Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Κατεχάκη εκτιμούν ότι θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο με αυτά που έγιναν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί που θα είναι αυστηρά επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης – πέραν της γενικής επιφυλακής των 52.000 ενστόλων – θα αριθμούνται σε τουλάχιστον 7.000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νομούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας θα μεταβούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 διμοιρίες ΜΑΤ θα ενισχύσουν το ένστολο προσωπικό της Αττικής και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ακόμα και στις λεγόμενες «εύφλεκτες» ζώνες του κέντρου, εκεί δηλαδή όπου οι επιθέσεις κουκουλοφόρων είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.