Γιόγκα, άλατα μπάνιου και Ζίου Ζίτσου στο στόχαστρο της Εκκλησίας

Οι προειδοποιήσεις στο χριστεπώνυμο πλήρωμα


ΕΛΛΑΔΑ
7:35
23/02/2017
Γιόγκα, άλατα μπάνιου και Ζίου Ζίτσου στο στόχαστρο της Εκκλησίας
20
loading

Άλατα μπάνιου, γιόγκα, ομοφυλοφιλία, ακόμη και πολεμικές τέχνες έχουν μπει κατά καιρούς στο στόχαστρο της Εκκλησίας και Ιερών Μητροπόλεων.

Συγκεκριμένα μετά την καταδίκη της γιόγκα από την Ιερά Σύνοδο ήρθε ο «αφορισμός» των πολεμικών τεχνών από την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, μέσα από ανακοίνωση της Μητρόπολης Γλυφάδας και μόλις χθες ο αφορισμός των αλάτων. Από την ίδια Μητρόπολη υπήρξε έντονη αντίδραση στην «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης», με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα», κάνοντας λόγο για προώθηση της ομοφυλοφιλίας.

Ειδικότερα για τα μαθήματα στο σχολείο η Μητρόπολη Γλυφάδας αναφέρει: «Με τρόπο ανεπίτρεπτα παρεμβατικό, τα παιδιά μας βομβαρδίζονται με στρεβλές ιδέες και κατευθύνονται σε διαμόρφωση μη υγιών στάσεων ζωής. Στην όλη διαδικασία μάλιστα, παροτρύνονται οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουν και "προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο", κάτι που παραπέμπει σε αντίστοιχες ταινίες απροκάλυπτης προώθησης της ομοφυλοφιλίας και των "διαφορετικών" αποκαλούμενων οικογενειών, οι οποίες προβάλλονται στο εξωτερικό. Όπως δηλώνει διευθύντρια σχολείου στο εξωτερικό, μετά την προβολή σχετικής ταινίας, "οι μαθητές μπόρεσαν να αποδομήσουν τις ιδέες περί οικογένειας".

Ως γονείς οφείλουμε να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της συνείδησης των παιδιών μας και καταπάτησης της θρησκευτικής ελευθερίας μας. Δεν δεχόμαστε τη συμμετοχή των παιδιών μας σε θεματικές εβδομάδες με το προαναφερθέν περιεχόμενο. Ως εκπαιδευτικοί αρνούμεθα να διδάξουμε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας και τις αρχές του Ευαγγελίου. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η Ο.Λ.Μ.Ε. ανακοίνωσε ότι απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την υποχρεωτικότητα της θεματικής εβδομάδας.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούνται να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, προσευχόμενοι και αγωνιζόμενοι εν χάριτι, αγάπη και αληθεία».

Αντίδραση για το Ζίου Ζίτσου

Πριν ένα χρόνο η Μητρόπολη Γλυφάδας αντέδρασε στην έγκριση άδειας εισόδου των πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα του Ζίου Ζίτσου από το υπουργείο Παιδείας σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη με την πρακτική του Ζίου Ζίτσου, επιχειρείται, με πλάγιο τρόπο η κατήχηση σε βουδιστικά και ανατολικά φιλοσοφικο-θρησκευτικά συστήματα. Επισημαίνεται ότι οι πολεμικές τέχνες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το μήνυμα της Ορθοδοξίας και δεν συνάδουν με το πνεύμα του Ευαγγελίου, το οποίο καλεί τους πιστούς να δουν τον άλλο όχι ως εχθρό, αλλά με αγάπη.

Χθες εξέδωσε προειδοποιήσεις για το μπάνιο με άλατα ενημερώνοντας τους πιστούς ότι η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές «θεραπείες» που έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.

Βεβαίως η Μητρόπολη επιτρέπει στους πιστούς την απλή χρήση του αλατιού στο φαγητό.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική τους ιδιότητα καλούνται να είναι προσεκτικοί, να μην καταφεύγουν σε εναλλακτικές «θεραπείες» ή αποκρυφιστικές πρακτικές και να μην ειδωλοποιούν προϊόντα, μεθόδους και χώρους, τονίζει η Μητρόπολη.

Η θέση της εκκλησίας για τη γιόγκα

Αντιδρώντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα «δεν είναι γυμναστική» αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρεί όμως ότι έχει ευθύνη «για την απο­φυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού».

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα", η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η "Γιόγκα" αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί "είδος γυ­μνα­στι­κής».

Ως εκ τούτου η "Γιόγκα" τυγχάνει απολύτως ασυμ­βί­βα­στη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Βι

  Από αλάτι ξεκίνησε σε χαντάκια και βούρκο πέσαμε. Φανατισμός δεν έχει σχέση καμμία με Χριστό. Αγαπάτε αλλήλους είπε και ακολούθα με αν θες. Έδωσε την ελεύθερη βούληση. Ούτε οι μεν Ούτε οι δε μπορούν να υποχρεώσουν ανθρώπους κοινότητες και ολόκληρο λαό να τους ακολουθήσει. Χριστό ακολουθούμε κι όχι κολλημένα μυαλά που βγάζουν τα απωθημένα τους στο λαό με εκφοβισμό και βαρβαρότητα. Όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο ...Όλοι μας που είμαστε διαφορετικοί που είναι το λάθος? Είμαστε εμείς σαν χριστιανοί σωστοί για να Κρίνουμε τους υπόλοιπους?? Το στόμα των χριστιανών είναι ταπεινό? Σέβονται την ελεύθερη βούληση που έδωσε ο Θεός? Το μην κρίνουμε για να μην κριθούμε που πήγε? Το αγαπάτε αλλήλους(όχι μόνο χριστιανούς)που πήγε.? Υποκριτές και φαρισαίοι... πίσω από μάσκες του δήθεν....την ψυχή κοιτάμε που έχουμε Όλοι μας κι όχι το αλάτι τις πολεμικές τέχνες κτλ. Ντροπή μας!!!

 2. avatar ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΟΥΣΙΑ

  Ο ίδιοι οι Αγιορίτες καλόγεροι και όχι μόνο, ο ίδιος ο Άγ. Παίσιος συνιστούν εναλλακτικές θεραπείες, που δεν είναι μόνο ο βελονισμός, αλλά και τα βότανα και άλλα φυσικά συστατικά όπως το αλάτι για ανακούφιση των ασθενών.
  Ας επιπλήξουν οι Άγιοι τον ημέτερο κλήρο για την κατάντια της νηστείας με.... θαλασσινά (που είναι άκυρη σύμφωνα με την αυθεντική Παράδοση και τις ρήσεις των Πατέρων της Ορθοδοξίας), και επίσης το φαινόμενο των τετράπαχων ιερέων και καλογήρων, που υποτίθεται θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα νηστεύοντας, και ας αφήσουν τις εναλλακτικές θεραπείες.
  Έτσι μ\' αυτόν τον τρόπο, παραδίδουν τους πιστούς τους στα ιδιοτελή συμφέροντα του ιατρικού κατεστημένου, που άλλο που δεν ήθελε!

 3. avatar τυχαιος

  [...]
  απο αρχαιοτατων χρονων γινεται χρηση αλατιου για θεραπευικους λογους..
  βλ.Ιπποκρατης...
  το αλατι παντα χρησιμοποιουνταν με διαφορους τροπους απο το λαο....
  γιατροσοφια τα λεγανε καποτε...
  σε κομπρεσες στην πλατη για το ασθμα.. για μελανιες για να ξεμπουκωσει η μυτη..για την ακμη...γαργαρες για πονολαιμο
  σε ποδολουτρα για το οιδημα των ποδιων και πολλα αλλα...
  και σε συνδυασμό με βοτανα ...
  ναι...στην εποχη μας λεγονται εναλακτικες θεραπειες.αντι για γιατροσοφια....
  που ειναι το κακο???
  προιοντα της φυσης ειναι ολα..δημιουργημα του Θεου...
  οσο για τις πολεμικες τεχνες....με τη λογικη σας ο στρατος της Ελλαδας δεν θα επρεπε να υπαρχει...ας τον καταργησουμε λοιπον....γιατι ο λογος για τον οποιον δημιουργηθηκε και θα χρησιμοποιηθει αν χρειαστει δεν συναδει με τις αρχες του Ευαγγελιου..και οσοι πολεμησαν οταν χρειαστηκε ιερεις και κοσμικοι θα επρεπε να εχουν αφοριστει και οχι να τιμωνται σαν ηρωες...σωστα??
  για να μη μιλησουμε για πολεμους και ξεκληρισματα που εγιναν στο ονομα του Χριστου...παλια ιστορια...
  για τη γιογκα...δεν εχω αποψη..αλλα αν καποιους τους κανει να νιωθουν καλα...καλα κανουν και τη χρησιμοποιουν..
  αλλοι νιωθουν καλα με τη ζωγραφικη...με το χορο..με τη μουσικη..με το κολυμπι..
  θα τα απαγορεψετε και αυτα??
  αλλωστε ο Ινδουισμος ειναι αρχαιοτερος του χριστιανισμου κατα 2 χιλιετιες περιπου...μπορει κατι να καταφεραν να μαθουν περισσοτερο για τον ανθρωπο...

 4. avatar Μαιρούλα.

  Έχει δίκιο ο Σεβασμιώτατος. Τι δουλειά έχουν όλα αυτά στην πατρίδα μας; Για την ορθοδοξία όλα αυτά είναι προερχόμενα και ταυτόχρονα έχουν σκοπό απώτερο να προσυλητησουν άλλες θρησκείες. Επίσης να πω ότι η ανακοίνωση απευθύνεται στο χριστεπωνυμο πλήρωμα. Όποιος δεν θέλει δεν τον αφορά. Τι πετάγεστε όλοι σαν (;)ορδές; Ακόμη να πω για άλλη μία φορά κλαπ κλαπ στον αρθρογραφο για την σπάνια κλικοθηρικη πάντα νοημοσύνη του. ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. δώστε του αύξηση. Τέτοια μυαλά χαραμιζονται....

  1. avatar GiannisAGiannis

   Όταν η εκκλησία μας επηρεάζει άμεσα, έχουμε κάθε δικαίωμα να την κρίνουμε και μάλιστα αυστηρότατα. Όταν επηρεάζει (αρνητικά συνήθως) όχι μόνο πολιτική και οικονομία αλλά και κουλτούρα, όταν είναι υπεύθυνη για φανατισμό του ποιμνίου (το οποίο οδηγεί συχνά σε βία), όταν ακυρώνει βίαια θεατρικές παραστάσεις, όταν αποκαλεί μιάσματα ανθρώπους που δεν ακολουθούν το δόγμα της, τότε ναι, θα την κρίνω και θα είμαι αμείλικτος.

   1. avatar Μαιρούλα.

    Ξεχνάς κάτι βασικό. Ο Ελληνικος λαός κατά βάση αποτελεί χριστεπώνυμο πλήρωμα τώρα αν ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια υπάρχουν και 100.000 από το μη χριστεπώνυμο πλήρωμα λυπούμαστε μπορείτε να αλλάξετε την πίστη σας και την χώρα σας και την κουλτούρα σας κάντε ότι θέλετε όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομίζετε ότι επειδή ακούγεται πιο δυνατά η δικιά σας φωνή αυτό πάει να πει ότι είστε και πολλοί. Σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις που αναφέρεσαι ήτανε βλάσφημες ως προς το περιεχόμενό τους και είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει να ακυρωθεί όπως και εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις να ακυρωθεί μία παράσταση η οποία θίγει εσένα και μία μερίδα ατόμων που έχουν τα ίδια πιστεύω με έ σενα αν θεωρείς ότι καταπατά τα δικαιώματα σου. Και φυσικά η εκκλησία έχει λόγο στα κοινά διότι η εκκλησία δεν είναι μόνο οι ιερείς αλλά εκκλησία είναι και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

 5. avatar Οποιος εχει αυτια για να ακουει..

  ..ας ακουει

 6. avatar ckld

  Γιαυτό αποκοπή εδώ και τώρα του δεσμού εκκλησίας - κράτους. Είναι φανερό ότι τόσα χρόνια ο φορολογούμενος πληρώνει ένα ίδρυμα με ψυχικά ασταθής.

 7. avatar mica76

  Καμμένες οντότητες..

 8. avatar laz

  μμμ ναι ...και ο Χριστός με μαστίγιο μπήκε στο Ναό και τα έκανε λίμπα για να διαλύσει το παζάρι που είχε στηθεί εκεί. Δε τους πήρε αγκαλιά να τους μιλήσει!!!
  Και επειδή το ψάρι βρομάει απ το κεφάλι, όταν η \"αρχή\" της εκκλησίας καθαρίσει τα του οίκου της, να ζητάει μετά και το ίδιο απ τους υπολοίπους.
  Α!!! Το παζάρι στην εκκλησία συνεχίζεται παρά το παράδειγμα του Ιησού με τη διάλυση του στο Ναό.....και εννοώ μέσα στην εκκλησία όχι γύρω!!!

 9. avatar Χριστεπωνυμος οχλος

  Καλα αυτοι εχουν σαλταρει εντελως λεμεΙ Οι καθολικοι τα ειχαν βαλει με τα μαυρα γατια αυτοι με το αλατι!! Ουτε γιατροι νεφρολογοι να ηταν! ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑ......ΤΑΙ..

  1. avatar ε τε λα μαγκέν ντε βοτανικ

   Δεν έχουν σαλτάρει καθόλου. Ο διάβολος έρχεται απο τη διπλανές πόρτες, και όχι κατ΄ευθείαν. Ξέρουν και με το παραπάνω τι λένε οι ιεράρχες. Γι΄αυτό και είναι διαχρονικοί. [...]

   1. avatar GiannisAGiannis

    Προτιμώ να με πάρει ο διάολος παρά o Ιερώνυμος.

    1. avatar oustre

     Ο διάολος, είναι κατασκεύασμα τους για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

     1. avatar Μαιρούλα.

      Αχ ναι;; Να σου πω μου έφυγε ένα άγχος... Ρε συ....ΑΝ υπάρχει όμως; Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του διαβόλου είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει....

 10. avatar Yoga

  Το να απαιτουν λεφτα για να βαφτήσουν-παντρεψουν κτλ πότε θα μπει στο στόχαστρο της Μητρόπολης γλυφάδας?? Που μερικοι τραγοι ζητάνε 300€ τις σημερινες μερες???

  1. avatar Μαιρούλα.

   Τότε εσύ να μην τραπεζωσεις να φάνε οι χορτασμένοι 1000 ευρώ. Και να μην πάρεις νυφικό 800 ευρώ. Και να μην ζητήσεις αναμμένους όλους τους πολυελαίους. Και να μην κάνεις στολισμό στην εκκλησία. Ούτε να πληρώσεις τα κέρατα σου στον φωτογραφο... Και ποιος σου είπε να πας στην εκκλησιά; Να το δημαρχείο εκεί είναι. . Την σήμερον ημέρα.... Γελάνε και τα πιθηκια... Υποκριτές.

   1. avatar Βασίλης Τ.

    Δυστυχώς είσαι κι εσύ ενα χριστιανοταλιμπανάκι που νομίζει ότι τα μαυροντημένα τραγιά έχουν το αλάθητο και μπορούν να ξεστομίζουν ότι [...] τους κατέβει χωρίς να σέβονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα ζεις όμως για να δεις εσύ και οι ομοϊδεάτες σου το αποτέλεσμα, καθώς αποτελείτε όλοι σας λιθαράκι στο οικοδόμημα του πισωγυρίσματος σε λογικές και πρακτικές μεσαίωνα ( τότε που παλουκώνατε και γδέρνατε όποιον σας έλεγε όχι, θυμάσαι;...). Είσαι απλά μια σκοταδόμυαλη, ανιστόριτη με παροπίδες! Θλιβερό, τουλάχιστον....

  2. avatar Γκέγκε?

   Γιατί όλοι οι κιτσονεόπλουτοι αγάπη μου θέλουν γλυφάδες και ταρατατζούμ και αφήνουν τα ταπεινά ξωκκλήσια για τα ταλαιπώρια. Καλά κάνει και τους τα παίρνει η εκκλησία αφού πληρώνουν τη ματαιοδοξία τους προς όφελος του ναού.

   1. avatar ΝΤΡΟΠΗ

    Τοτε καλα να παθουμε ολοι γιατι υπαρχουν καποιοι σαν και εσενα που δικαιολογουν τους παντες. Τοτε καλα κανουν και οι πολιτικοι και οι γιατροι και οσοι ζητουν φακελακια extra μαυρα λεφτα κτλ κτλ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει