Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία του καθηγητή του Παντείου, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος, λίγο μετά τις 14:00, δέχθηκε επίθεση έξω από το πανεπιστήμιο, στη λεωφόρο Συγγρού.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο καθηγητής στον Alpha, η συμπλοκή και η επίθεση που ακολούθησε έγινε καθώς ο ίδιος προσπάθησε να αποτρέψει τους νεαρούς από το να κάνουν ένα γκράφιτι στον τοίχο του ιδρύματος.

«Βγαίνοντας από το Πάντειο κάποιος έγραφε στον τοίχο και του είπα: “αμαρτία είναι αυτό που κάνεις, μη γράφεις στον τοίχο” και η απάντηση ήταν: “δικός σου είναι ο τοίχος;”», ανέφερε σχετικά με τη στιγμή που ξεκίνησε η ένταση ο κ. Συρίγος. Στη συνέχεια, «ήρθαν και άλλοι τρεις οι οποίοι έπεσαν πάνω μου και άρχισαν να με χτυπούν. Ωστόσο δεν ήταν άγριος ο ξυλοδαρμός ενώ τον ένα κατάφερα να τον πιάσω». Μετά, σχολιάζει ο καθηγητής, ήρθαν οι φοιτητές μου και έτσι τράπηκαν σε φυγή οι νεαροί.

Η συμβολή των φοιτητών και η κίνηση του καθηγητή, οδήγησαν στη σύλληψη του ενός από τους επιτιθέμενους, παρόλο που η αστυνομία ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση στο σημείο. Ο καθηγητής διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.