Σκοπό της ζωής τους φαίνεται πως έχουν βάλει τα μέλη μιας οικογένειας στην Εύβοια να βρουν το θησαυρό από λίρες και διαμάντια που φέρεται ότι είναι θαμμένος σε περιοχή που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδας.

«Όταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν γι’ αυτόν όχι μόνο εκείνος αλλά και ο παππούς σου δεν μπορεί παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει» τονίζει στην Espresso η Ελένη Γ., μία από τους 8 επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς.

Οι ιστορίες για τα πολύτιμα σεντούκια, όπως λέει, ήταν καθημερινό αντικείμενο συζητήσεων του παππού, καθώς υποστήριζε ότι τα είχε θάψει ο προπάππους του.  «Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε» τονίζει.

Όπως υποστηρίζει κάποιοι πήγαν στα μέρη που είχε υποδείξει ο παππούς και βρήκαν όλα τα σημάδια που είχε περιγράψει.  «Απευθυνθήκαμε στο δικηγόρο μας. Τον Αύγουστο του 2015 καταθέσαμε επίσημη αίτηση στη μητρόπολη προκειμένου να έχουμε τη συναίνεση του μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου. Από τότε έως σήμερα δεν πήραμε απάντηση. Πριν λίγες μέρες του στείλαμε εξώδικο ζητώντας να έχουμε άμεσα την απάντησή του» λέει η Ελένη Γ.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι τρέμει μήπως κάποιος απαγάγει την ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς της να του υποδείξουν πού είναι ο θησαυρός. «Παρακαλώ θερμά τον σεβασμιότατο να σώσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη συναίνεσή του για να ξεκινήσουν οι εργασίες» λέει. Όπως λέει το εξώδικο η δαπάνη της ανασκαφής θα βαρύνει τους 8, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν χρήση εκρηκτικών υλών.