Το παρασκήνιο πίσω από τις αλλαγές στην ηγεσία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας

Οι παράγοντες που καθόρισαν τις επιλογές των νέων αρχηγών


ΕΛΛΑΔΑ
10:43
17/01/2017
Το παρασκήνιο πίσω από τις αλλαγές στην ηγεσία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας
3
loading

Το ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα σαρώνοντας την ηγεσία στα επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας προκάλεσε πολλούς προβληματισμούς ειδικά σε κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως δημοσίευσε το newsbeast.gr, χθες, ο έντονος προβληματισμός που εξέφρασαν κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας είχε να κάνει με το γεγονός πως η αλλαγή έγινε ενόσω ο πρώην πλέον αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρίστος Βαΐτσης βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Το παρασκήνιο όμως πίσω από τις αλλαγές που υπήρξαν γενικά, έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα «Έθνος».

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της εφημερίδας η βασική αιτία της αλλαγής των αρχηγών και των τριών κλάδων, ήταν το γεγονός πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν ήταν ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχαν μεταξύ τους σε διακλαδικό επίπεδο, καθώς και ορισμένες ενστάσεις που πρόβαλαν σε βασικούς άξονες της στρατηγικής σε επιχειρησιακό αλλά και διοικητικό επίπεδο.

Οι παράγοντες που καθόρισαν τις επιλογές των νέων αρχηγών

Η επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή στην θέση του ΑΓΕΣ που έγινε με την υποσκέλιση δέκα άλλων αντιστρατήγων, ήρθε μετά τον αποφασιστικό χειρισμό που επέδειξε κατά το στήσιμο των κέντρων υποδοχής προσφύγων αλλά και κατά την διάλυση του καταυλισμού της Ειδομένης, ως αρχηγός του Γ' Σώματος Στρατού.

Ο αντιπτέραρχος Χρίστος Χριστουδούλου που συνεχίζει να είναι επιχειρησιακά ικανός για πτήσεις με F-16 επελέγη ως νέος ΑΓΕΑ, καθώς ανταποκρινόταν άριστα στις εντολές που ελάμβανε από την ηγεσία του υπουργείου, ως προς τον χειρισμό των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, καθώς και από το γεγονός ότι κατάφερνε ως αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας να κρατά ετοιμοπόλεμα τα μαχητικά παρά τις οικονομικές δυσχέρειες.

Ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης πήγε στην θέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού από από την θέση του διοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας καθώς σύμφωνα με το «Έθνος» «γοήτευσε» τον Πάνο Καμμένο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Σχολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar petmath

    ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ τελείως δηλαδή οι προαγωγές !!!!!!!!!!!

  2. avatar loukas2016

    \"Ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης πήγε στην θέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού από από την θέση του διοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας καθώς σύμφωνα με το «Έθνος» «γοήτευσε» τον Πάνο Καμμένο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Σχολή.\" Πως τον γοήτευσε δλδ?

  3. avatar grexit

    Σύμφωνα με το άρθρο, το μόνο αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης για τις προαγωγές στο στράτευμα πλέον είναι το να \"αρέσεις στον Καμμένο\". Αν ισχύει ζήτω που καήκαμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει