Περίπου 50 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν κατατεθεί από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, με τις πρώτες αποφάσεις να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Cretalive.gr», αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει κάνει και ένας τοξικομανής, ο οποίος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θέλει να τακτοποιήσει τις οφειλές του ώστε να μην τον καταδιώκουν οι τράπεζες.

Ακόμα αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν κάνει Ηρακλειώτες ιερείς, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ακόμα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαγνωσμένες ψυχικές παθήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, πολλές τράπεζες εξακολουθούν να είναι αρνητικές στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, απορρίπτοντας τα αιτήματα των δανειοληπτών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μίας συνταξιούχου από το Ηράκλειο, η οποία χρωστάει σε τράπεζα το ποσό των 16.000 ευρώ. Η γυναίκα πλήρωνε δόση 300 ευρώ μηναίως, όμως πλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Από την πλευρά της πρότεινε
στο εξής να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 150 ευρώ άτοκα, κάτι που αρνήθηκε η τράπεζα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.