Ο χάρτης με τους χώρους καταφυγής και συνάθροισης σε έκτακτες ανάγκες

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης πλημμυρών-σεισμών στη Βόρεια Αθήνα


ΕΛΛΑΔΑ
14:29
30/09/2016
Ο χάρτης με τους χώρους καταφυγής και συνάθροισης σε έκτακτες ανάγκες
4
loading

Οι δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα εξετάστηκαν σε σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου, παρουσία του υποστράτηγου Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνου Γιόβα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων ως προς την εκκένωση χώρων δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και χώρων καταυλισμού και στέγασης πληγέντων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα.

«Τα σεισμικά φαινόμενα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ελέγχονται. Μπορούμε, όμως, να λάβουμε προληπτικά μέτρα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ίδια την ανθρώπινη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος. «Σε αυτήν την κατεύθυνση προτεραιότητά μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της βόρειας Αθήνας, οι προσεισμικοί έλεγχοι, και μάλιστα σε δύο επίπεδα, σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, δημόσιων κτιρίων κ.ά., καθώς και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής καταγράφονται και απεικονίζονται με χάρτες όλοι οι χώροι καταφυγής που έχουν προτείνει οι δώδεκα δήμοι της Βόρειας Αθήνας. Παράλληλα, έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων 20 ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευή ή επέκταση δικτύων ομβρίων υδάτων, καθώς και διευθετήσεις ρεμάτων με σεβασμό στο τοπικό οικοσύστημα. Τα έργα, προϋπολογισμού σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλους τους χώρους καταφυγής/συγκέντρωσης.

fsdgre

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar αχ λουλιτσα

  πινακα excel βρηκα, χαρτη- χαρτες οπως λεει το αρθρο δε βρηκα, οι χωροι που προτεινονται για το διαμερισμα μου απεχουν 3 χιλιομετρα απτη γειτονια μου, παροτι κοντα υπαρχουν μεγαλα παρκα γηπεδα και αλάνες, κατι δε παει καλα.

  1. avatar ΑχΦλουφλιτσα

   Στο λέω εδώ και καιρό πως δεν πας καλά αλλά δεν ακούς.
   Και τώρα που το κατάλαβες, κάτι είναι κι αυτό....

   1. avatar αχ λουλιτσα

    γυρισες ουριτσα μου;;; εισαι καλα;; καλο ΣΚ

 2. avatar Ροζ ουρακοτάγκος

  Να αισθάνεστε όλοι ασφάλεια. Ειναι τόσο οργανωμένο το σύστημα που ακόμα και στο αρχείο που εχουν ανεβάσει δεν εχουν κάνει τον κόπο να σβήσουν τα 2/3 κενά φύλλα του εξελ και δεν καναν τον κόπο να κάνουν μοα αλφαβητική ταξινόμηση..
  Ούτε παιδιά δημοτικού δεν θα το άφηναν ετςι αν τους λέγαν αυτο θα το δούνε 100 άνθρωποι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει