Οι πελάτες πολλές φορές και ειδικά στα μπαρ επιλέγουν κρασί με το ποτήρι, με αποτέλεσμα μερικά μπουκάλια να μένουν ανοιχτά για όλο το βράδυ ή ακόμα και στον τέλος της ημέρας. Υπάρχουν, όμως και κρασιά και κυρίως τα κόκκινα, όπως το Pinot Noir, το Grenache και άλλες ποικιλίες, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην χαλάσουν. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να διατηρήσουμε σωστά ένα ανοικτό μπουκάλι κρασί; 1. Πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η έκθεση στον αέρα, δηλαδή στο οξυγόνο μετατρέπει το κρασί σε… ξίδι. Αυτός είναι ο πρώτος και γενικός κανόνας. Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr