Ο Αμβρόσιος σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την παράσταση Μπέζου, Κιμούλη, Φιλιππίδη

Παρά το κάλεσμά του στο θέατρο πήγαν 1.200 άνθρωποι


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
21/07/2016
Ο Αμβρόσιος σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την παράσταση Μπέζου, Κιμούλη, Φιλιππίδη
76
loading

Ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται σε όσους παρακολούθησαν την παράσταση «Πλούτος» με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη στο Αίγιο, «ανέβασε» στο ιστολόγιό του ο Μητροπολίτης της περιοχής Αμβρόσιος.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα χειροκροτούσατε ηθοποιούς που θα αναφέρονταν με χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου», λέει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

«Δόξα τω Θεώ, φεύγω με την συνείδησιν, ότι επραγματοποίησα την πρός υμάς υπόσχεσή μου! Ακόμη και τώρα, συμπληρώνοντας μεθαύριο τα 78 χρόνια της ηλικίας μου, παραμένω μια λαμπάδα, η οποία καίγεται για να φωτίζεσθε εσείς. Δεν αναμένω, λοιπόν, τον έπαινόν σας!

Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτητές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου η παρακάτω αγγελία, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτωμαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη για το έτος 2018 παραιτήσεώς μου από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Απευθύνομαι προς τους 1.200 περίπου θεατές, οι οποίοι χθές βράδυ κατέκλυσαν το Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, για να παρακολουθήσουν την γεμάτη χυδαιολογίες παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν μια παράσταση, που δόθηκε με την φροντίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ του Δήμου Αιγιαλείας, για την οποία είχε προαναγγελθή, ότι μεταξύ άλλων θα χλευάσουν και το ταπεινό πρόσωπό μου.

Όλοι εσείς που εσπεύσατε να προαγοράσετε τα εισιτήρια, ώστε αυτά να εξαντληθούν πολύ ενωρίς και όλοι εσείς, οι οποίοι καταχειροκροτήσατε τους Ηθοποιούς κ. Κιμούλη και την παρέα του, ακούοντας τις βωμολοχίες των και βλέποντας την κακοποίηση του προσώπου μου, παρακαλώ να δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το Μεγαλύτερον Βραβείο της Επισκοπικής μου Διακονίας!

Διότι τα λόγια του Απ. Παύλου εν προκειμένω είναι σαφή: «Υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον ο εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ.1,29) Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε επίσης το πιο σπουδαίο μάθημα! Ότι δηλ. τα τριάκοντα και οκτώ (38) τόσα χρόνια, που σας υπηρετώ ως ‘Επίσκοπος των ψυχών σας, ως υπηρέτης του Ιησού μου, και ως χαμάλης ενός εκάστου εξ υμών, δεν σας έχουν συγκινήσει!

Δεν επεζήτησα ποτέ τον έπαινόν σας! Με ταπείνωση σας υπηρετώ εργαζόμενος από την 7ην πρωϊνήν ώραν μέχρι του μεσονυκτίου καθημερινώς, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες μου προς όλους και πραγματοποιώντας έτσι την υπόσχεση, που σας έδωσα κατά την ημέραν της ενθρονίσεώς μου στο Αίγιο (19 Νοεμβρίου 1978), ότι θα είμαι μία λαμπάδα, η οποία θα καίγεται, για να φωτίζεσθε εσείς! Με την βοήθειαν του Κυρίου μας σας επλούτισα! Τα ευαγή εκλησιαστικά Ιδρύματα τόσο στο Αίγιο, όσο και στα Καλάβρυτα, το πλήθος των οικοδομών, τα Ευαγή φιλανθρωπικά Ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως κλπ. το επιβεβαιώνουν! Δόξα τω Θεώ, φεύγω με την συνείδησιν, ότι επραγματοποίησα την πρός υμάς υπόσχεσή μου! Ακόμη και τώρα, συμπληρώνοντας μεθαύριο τα 78 χρόνια της ηλικίας μου, παραμένω μια λαμπάδα, η οποία καίγεται για να φωτίζεσθε εσείς. Δεν αναμένω, λοιπόν, τον έπαινόν σας!

Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ όλως ιδιαιτέρως! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτητές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου η παρακάτω αγγελία, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτωμαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη για το έτος 2018 παραιτήσεώς μου από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

Βεβαίως, έχω την βεβαιότητα, ότι οι χθεσινοί φιλοθεάμονες και θεατρόφιλοι 1.200 τόσοι Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, οι οποίοι και οι οποίες κατέκλυσαν το θεατράκι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου, και οι οποίοι εχάρησαν σφόδρα από την παράσταση, καταχειροκροτώντας μάλιστα τους υβρίζοντας τον Μητροπολίτη τους ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ βέβαια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των χριστιανών του Αιγίου!

Τούτο τεκμαίρεται άλλωστε και από το γεγονός, ότι η διαδικτυακή εφημερίδα μας «protionline.gr», εξιστορώντας τα της παραστάσεως, έγραψε και τα εξής: «Μελανό σημείο στην παράσταση η σκληρή αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αμβροσίου, που κατά τη γνώμη μας ήταν υπερβολική». Λόγια παρηγοριάς σε μια επισκοπική πονεμένη ψυχή! Ευχαριστώ τον κ. Παπαγιαννόπουλο και τους συνεργάτες του.

Επιστεγάζοντας το παρόν σημείωμά μου θα προσπαθήσω να ζητήσω μια επικοινωνία με την κα Δαμανάκη, για να μοιρασθούμε τον πόνον μας.

Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε της Αιγιάλειας,

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,

Αδελφοί μου και Παιδιά μου,

Δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα Βραβείο της ζωής μου. Έχετε την ευχήν μου, αν βέβαια την χρειάζεσθε.

Με πόνο ψυχής καί πατρική αγάπη

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

76
σχόλια
 1. avatar THE BOSS

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

 2. avatar ugin

  Ωραία παράσταση, με ωραία μουσική και πολύ γέλιο, όπως πρέπει να είναι μια σατυρική παράσταση όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Πιστεύω ότι ο κόσμος που την είδε πέρασε καλά.

 3. avatar Αγιε Δέσποτα μη μασάς και κούλαρε και λίγο!!!

  Για μερικά απολολώτα πρόβατα σαν τους παρακάτω αρνητικά σχολιάσαντες υπάρχει πάντα η συγχώρεση του Θεού όταν κατά τις τελευταίες τους στιγμές θα τον φωνάζουν ζητώντας να επιστρέψουν στην αγκαλιά Του!
  [...]
  Λανθασμένη πορεία μπορούν να πάρουν όλοι, και αναμάρτητος ουδείς εκτός Εκείνου. Με υπομονή και εγκαρτέρηση περιμένουμε τα αδέλφια μας να επιστρέψουν στους κόλπους της πατρίδος και της ζωοδώτου εκκλησίας.

 4. avatar satiros

  Πάντως τα στατιστικά δείχνουν ότι 50/50 είναι θρησκευομενοι και άθρησκοι. Καλά το πάμε..

 5. avatar panucci

  Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί. Οι θεατές που πήγαν προφανώς δεν είναι ενορίτες του. Και στο κάτω κάτω, τι παιχνίδι εντυπώσεων είναι αυτό; Δηλαδή είπε ο ένας "μην πάτε", είπε ο άλλος "ελάτε" και θα μετρήσουμε ψήφους επιρροής; Δεν χρειάζονται αυτά. Δεν τα έχει ανάγκη ούτε η Εκκλησία ούτε φυσικά και ο Θεός. "Όσοι πιστοί, προσέλθετε". Αυτό από μόνο του φτάνει.

 6. avatar ΠΩΠΩ…

  ΠΩΠΩ...ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ...ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ, ΥΠΕΡ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ... !!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΤΥΡΑΝΑΝΕ ΤΑ Σ....Α. ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

 7. avatar Ευπατριδης

  Ε όχι και πολύς κόσμος τα 1200 άτομα !Μια μικρή θλιβερή μειοψηφία του Αιγιου,αποτελούμενη από μερικούς άναρχο αριστερούς μερικούς [...] και αμόρφωτους άθεους που άκουσαν για τον Αριστοφανη(βέβαια κακοποίηση του Αριστοφάνη ήταν το έργο)από το Cosmopolitan σελ 16.
  Ο αφρός του [...] δηλαδή!

  1. avatar Απολύτως ορθή τοποθέτησις…

   Εύγε νεαρέ μου! Συμφωνώ και επαυξάνω!
   Σπολάτη Δεσποτα!

 8. avatar Mathitis93

  Το υπογράφεις και σε υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986;

 9. avatar t.b

  Να παραιτηθεις να ηρεμησουμε .Ρατσιστη Ομοφοβικε Χουντικε Οπισθοδρομικε
  Η Εκκλησια και η Πιστη δεν ειναι αυτα που πρεσβευεις εσυ

 10. avatar Αγγελος 38

  Παππαδες. ...Η χειροτερη φαρα μετα τους πολιτικούς ...αχρηστοι μισαλοδοξοι παρτακηδες κακοπροεραιτοι που παραπλανουν κυριως ηλικιωμένους. ..εκμεταλευομενοι την πίστη τους και την αναγκη τους για συγχωρεση...Και την πουλανε ακριβα την συγχωρεση πειθωντας τους να κάνουν δωρεες και διαθηκες στην εκκλησία την οποια εχουν κανει μαγαζακι τους για να ζούνε πλουσιοπαροχα με οδηγους λιμουζίνες και όλα τα κομφορ...φορωντας χρυσά μπιχλιμπιδια και παιζοντας το ταπεινοι εκπροσωποι του θεου που στον ελευθερο χρονο τους κανουν και [...] .. (Αυτά από έναν θρησκευομενο χριστιανο που όπως ολοι μας εχω κανει τις αμαρτιες μου και προσπαθώ που και που να κάνω καμιά καλή πράξη μπας και...!!!)
  ΥΓ. Κατά την ταπεινή μου άποψη οποιος μπορεί και οπότε μπορεί ας βοηθήσει καναν συνάνθρωπο του που έχει πραγματικά ανάγκη

 11. avatar spylab

  Ρε ουστ ρε βοθροδοξε ....

 12. avatar Youhou

  Μπράβο Αμβρόσιε

 13. avatar tis

  Η αλήθεια είναι ότι διασκευάζουν τα αρχαία έργα σε τέτοιο σημείο και με τέτοιο αντιαισθητικό τρόπο που το μόνο που τους μένει είναι να προκαλέσουν ντόρο με αυτόν τον τρόπο που πάλι δεν τους τιμά. Το λέω γιατί είχα δει παραστάσεις (άλλες) με Κιμούλη, Μπέζο και παρόλο που το θέατρο είχε κόσμο (διαφήμιση βλέπεις, ήταν και καλά χρόνια) από το χειροκρότημα κατάλαβα ότι δεν ήμουν το μόνο άτομο που ένιωθε τρόπον τινά αηδία και από τότε σταμάτησα να πηγαίνω. Θυμάμαι όμως αυτή την παράσταση με Ηλιόπουλο, Κοντογιαννίδη... Εκείνο ήταν ταλέντο. Σε όποια μεριά του θεάτρου στρεφόταν ο Ηλιόπουλος με τις κινήσεις και τους μορφασμούς του ξεπηδούσε αυθόρμητα γέλιο.

  Επίσης είναι κρίμα που τα μέσα ασχολούνται με κάποιες ατάκες του συγκεκριμένου ιεράρχη, ενώ σίγουρα οι εκτός Εκκλησίας δεν θα έχουν ακούσει τίποτα για τον επίσκοπο Λεμεσού, που έζησε καντά σε αγίους, έχει πατερικό λόγο και σε κάποιους από εμάς άλλαξαν οι ομιλίες του τη ζωή. Ας κάνει κάποιος (που δεν θέλει απλώς να κάνει χαβαλέ βρίζοντας παπά) να ακούσει π.χ. την ομιλία στο ίντερνετ "Εσωτερική πληρότητα" και ας μας πει ότι τα είχε ξαναακούσει. Έτσι για να δουν μερικοί πόση άγνοια έχουν και απορρίπτουν πράγματα που δεν γνωρίζουν.

  1. avatar Μουά

   Έλεγα και Μουά, δε θα βγει ο γνωστός θεολόγος του ΝΒ να κάνει κήρυγμα και προσηλυτισμό;

   1. avatar THE BOSS

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ? ΑΣΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΛΙΓΚΟΝ. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

   2. avatar tis

    Ποια ακριβώς είναι η ένστασή σου; Αν έχεις την καλοσύνη επιχειρήματα.

    1. avatar Μουά

     Για τι θέλεις "επιχειρήματα"; Στο ότι σε οποιοδήποτε θέμα έχει έστω και ξόφαλτσα σχέση με την εκκλησία και τον χριστιανισμό κάνεις απροκάλυπτη κατήχηση και προσηλυτισμό στη θρησκεία σου; Στο ότι προτρέπεις σε όσους δεν γουστάρουν Αμβρόσιο να διαβάσουν Λεμεσού γιατί "έζησε κοντά σε αγίους";
     Όταν βγαίνει κάποιος κληρικός και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της εκκλησίας, είναι κλασική στάση των απολογητών να πετάνε γκέλες και να κάνουν παραπομπή σε λιγότερο δογματικούς και φανατικούς χωρίς φυσικά να κατακρίνουν τους πρώτους. Η λογική του "πάρτε το μαστίγιο, πάρτε και το καροτάκι".
     Στο φινάλε, συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτά που γράφει και τη στάση που παίρνει ο Αμβρόσιος; Μπορείς να μιλήσεις ξεκάθαρα και να πάρεις θέση αντί να λες ότι σ άρεσε μια διαφορετική παράσταση με άλλους ηθοποιούς και "διαβάστε και κάτι άλλο"; Η είδηση είναι αυτά που έγραψε ο Αμβρόσιος, όχι μια γενική υπεράσπιση της εκκλησίας της Ελλάδας ή της χριστιανικής πίστης που το πήρες απάνω σου να κάνεις.

     1. avatar Geralt Of Rivia

      Είμαι ο τελευταίος που θα πάρει το μέρος της εκκλησίας, από την στιγμή όμως που εσύ κρίνεις την εκκλησία με βάση τον Αμβρόσιο ή άλλους "Αμβρόσιους" είναι θεμιτό να υπάρχει ένας λογικός αντίλογος, ένας αντίλογος που δεν απορρίπτει την κριτική που κάνεις εσύ στον Αμβρόσιο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή προσπαθώντας να κάνει το μαύρο άσπρο, αλλά παρουσιάζει και ένα άλλο πρόσωπο δείχνοντας πως υπάρχει κι άλλη πλευρά.

     2. avatar Μουά

      Επαναλαμβάνω γιατί δεν διαβάζετε τι γράφω: Αν ο Αμβρόσιος με τα λεγόμενά του και την γενική στάση του δεν εκπροσωπεί/εκφράζει την εκκλησία σας, βγείτε και καταδικάστε τον. Κάντε του κριτική. Διαμαρτυρηθείτε. Η σιωπή σας και η ανεκτικότητά σας δείχνει ότι εμμέσως πλην σαφώς συμφωνείτε. Αντί να πάρετε θέση λέτε για την παράσταση και προτείνετε να διαβάσουμε κάποιον άλλο, λες και άμα δε μας αρέσει η κοακόλα, μας λέτε απλά να πιούμε πέπσι.
      Η Αμβρόσιος συγκεκριμένα όσο συνεχίζει τη στάση του θα γίνετε στόχος χλευασμού και μπόλικης εχθρότητας. Κανένας δεν βρίζει τον Ιερώνυμο και δεν ξέρω κανένα που να μη σέβεται τον Βαρθολομαίο. Για να μη πω και γι άλλους ιεράρχες που κάνουνε πάρα πολύ καλή δουλειά υποστηρίζοντας και τους Έλληνες που έχουνε ανάγκη και πρόσφυγες και ελάχιστα ακούγονται.
      Να το πω ακόμα και πιο καθαρά: όσο ανέχεστε στην εκκλησία σας χουντικούς, ρατσιστές, ομοφοβικούς και κάθε είδους οπισθοδρομικούς και φονταμενταλιστές τόσο θα εισπράττετε μούντζες. Καλά κάνετε και έχετε τη θρησκεία σας, κρατήστε την για τον εαυτό σας και κάντε και λίγη αυτοκριτική που και που. Εντάξει;
      (και ελπίζω να μη μου απαντήσεις GOR "μη το λες σε μένα" κτλ. Ξέρεις σε ποιους μιλάω)

     3. avatar tis

      Μα αυτό σου λέω: δεν γνωρίζεις το πραγματικό πρόσωπο της Εκκλησίας. Ξέρεις τι είναι Εκκλησία; Ξέρεις τι είναι Χριστός;
      Κι αν σου φαίνονται άσχετα τα σχόλια (που δεν είναι) αναρωτήθηκες γιατί σε ενοχλούν; Θα μπορούσες να μην τα διαβάζεις. Αν κάποιος δηλαδή θέλει να έχει ολοκληρωμένη άποψη, γιατί σε ενοχλεί; Άμα ρωτάει ο άλλος να μην απαντήσω με βάση τους πατέρες και τους αγίους που εφάρμοσαν όλη τη θεραπευτική της Εκκλησίας και είδαν, γνώρισαν τον Θεό;
      Δεν με αφορά το δεξιός-αριστερός, καπιταλιστής-κομμουνιστής καθόλου, αυτά όλα είναι δυτικόφερτα, αποτέλεσμα του προτεσταντισμού, παπισμού και διχάζουν και απέτυχαν. Η πατρίδα μας είχε το κοινοτικό σύστημα. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη, ενός μέλους της Εκκλησίας, δεν είναι δογματικό.
      Η κρίση κατά τα άλλα ανήκει στον Θεό, οι βωμολοχίες δεν είναι της αισθητικής μου είτε είναι π.χ. για τον Φίλη, είτε είναι (ακόμα χειρότερο) για επίσκοπο.
      Και μεταξύ μας δηλαδή τα δικά σου σχόλια είναι γεμάτα εμπάθεια.

     4. avatar Douskas John

      Παπαδοπαίδι νομίζεις ότι ασχολείται κανείς με τους γραφικούς σαν το παραπάνω
      Πλάκα κάνουμε .Τόσο απλά .
      Αυτό σε λίγο καιρό θα κάνει το μοναδικό χρήσιμο πράγμα στην μίζερη και θλιβερή ζωή του .
      Οσο για την θρησκεία σου στους αιώνες που έχουν περάσει το μοναδικό κέρδος της ανθρωπότητας είναι ότι δεν μπορείς πλέον με συνοπτικές διαδικασίες να με σκοτώσεις .Δεν διαφέρεις σε τίποτα με τους φανατικούς του isis . Μόνο σε αυτό.

     5. avatar Τα πιστεύεις στα σοβαρά αυτά που γράφεις;

      Ε, μα το Δία το νεφελεγέρτη, δεν έχεις το Θεό σου!

     6. avatar Μουά

      Και σ αυτό το σχόλιο επιδίδεσαι στη γνωστή αερολογία χωρίς να μπορείς να βάλεις τον λόγο και τη σκέψη σου σε τάξη, πλατειάζοντας επίτηδες προσπαθώντας να κάνεις κήρυγμα.
      "δεν γνωρίζεις το πραγματικό πρόσωπο της Εκκλησίας..."
      Σου έχουνε πει ότι εμείς οι άθεοι δεν ξέρουμε πραγματικά τη χριστιανική θρησκεία. Ότι κάποιοι μας έχουνε "παραπλανήσει", ότι επιλέγουμε μόνο κάποια αρνητικά και βγάζουμε γενικά συμπεράσματα. Ότι είμαστε απολωλότα πρόβατα που έχετε καθήκον να μας ανοίξετε τα μάτια.
      ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Κάθε άθεος που σέβεται τον εαυτό του έχει μελετήσει πάρα πολύ καλά και τη δικιά σου θρησκεία και άλλες, και μελετάει συνέχεια.
      Ειδικότατα για την εκκλησία σου ξέρουμε πολύ περισσότερα απ όσο νομίζεις.
      "άσχετα σχόλια ...γιατί σε ενοχλούν; ...έχει ολοκληρωμένη άποψη, γιατί σε ενοχλεί;"
      Αυτό που εξήγησα πεντακάθαρα ότι μ ενοχλεί είναι ότι έρχεσαι εδώ και κάνεις κήρυγμα και προσηλυτισμό. Ότι δεν κάνεις κριτική στους φονταμενταλιστές της θρησκείας σου αλλά τους κάνεις πλάτες θολώνοντας τα νερά και γράφοντας ό,τι σου κατέβει στη κουρούπα. Ότι το παίζεις αυθεντία και ξερόλας και πουλάς μούρη αραδιάζοντας την προπαγάντα της θρησκείας σου μπας και τσιμπίσει κανένας αγαθός. Αυτά μ ενοχλούν. Τα ποιματάκια για τους "πατέρες της εκκλησίας" σου και τ άλλα γραφικά τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές.
      Και σε ξαναπροκαλώ: για τα λεγόμενα και τη στάση του Αμβρόσιου θα πάρεις θέση; Τον καταδικάζεις ή όχι;

     7. avatar tis

      Ότι δεν ξέρετε, δεν ξέρετε τα βασικά.
      Αν θέλεις απάντηση, είτε σε καλύπτει είτε όχι, είναι η εξής: νομίζω, ότι αν πει ιεράρχης κάτι λάθος δογματικά π.χ. ότι ο Χριστός δεν είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος ή αν πει κάτι αντιευαγγελικό π.χ. το κλέψιμο δεν είναι αμαρτία, το πλήρωμα της Εκκλησίας οφείλει να αντιδράσει. Τώρα το πώς όμως θα πει ότι π.χ. το κλέψιμο είναι αμαρτία εξαρτάται και από τον ίδιο (προσωπικότητα, πνευματικότητα, στυλ) και από τους άλλους. Κάποιοι αρέσουν ή καταλαβαίνουν κάποιο στυλ, άλλοι άλλο.
      Εκείνο που πρέπει (θέση της Εκκλησίας) να προσέξει ο πιστός (κατά τον άγιο Πορφύριο και άλλους αγ.) είναι να μην υπάρχει αγανάκτηση, γιατί μπορεί να επιδράσει και να πάθει ο άλλος κακό, σαν βασκανία, και κάνουμε τότε κακό στον εαυτό μας πρώτα γιατί απομακρύνεται ο Θεός, φεύγει η Χάρη, γι΄αυτό ο Χριστός "ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς". Ενώ αν έχουμε καλό λογισμό και προσευχόμαστε κατά μυστικό τρόπο μεταδίδουμε το καλό. Έτσι και κοντά στους αγίους οι άλλοι αισθάνονται κύματα αγάπης να έρχονται. Επίσης κατά τον απ. Παύλο "...καταρτίζετε τον τοιούτον εν πνεύματι πραότητος, σκοπών σεαυτόν, μη και συ πειρασθής" (Γαλ.).
      Το ποιος έχει καλό ή κακό λογισμό το γνωρίζει μόνο ο καρδιογνώστης Κύριος. Εμείς, αν κρίναμε, θα δικαιώναμε τον φαρισαίο που εξωτερικά ήταν τέλειος.
      Αυτοί οι λόγοι είναι για να δει ο καθένας όχι τον άλλο και να στήσει δικαστήρια, αλλά ο καθένας να δει που στέκεται ο ίδιος. Ο καθένας είναι ο ίδιος υπόλογος απέναντι στον Κύριο. Συν.

     8. avatar tis

      Έλεγα να συνεχίσω αλλά δεν θα πλατειάσω άλλο (προς το παρόν).

 14. avatar Ανοητος

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και το απ αυτό στον κόσμο του....ο κόσμος πεινάει κύριοι της Εκκλησίας! Αστε τα πολλά λόγια και κάντε και καμμια φιλανθρωπία. ..έλεος πια με όλους αυτούς τους θιγμένος "καλοπερασακηδες". Έλεος!

 15. avatar grexit

  Από αρχαιοτάτων χρόνων πάτερ μου, αυτοί που αποφάσιζαν να γίνουν "δημόσια πρόσωπα¨ αντιμετώπιζαν τη σάτυρα ή τον "δημόσιο διασυρμό" (αν θέλετε) στα θέατρα κι ο Αριστοφάνης ήταν μάστορας σε κάτι τέτοια. Αν λοιπόν δεν "σηκώνετε" τη σάτυρα ή θίγεστε όπως λέτε, δύο επιλογές έχετε: η να σταματείσετε να επιδιώκετε να παραμένετε "δημόσιο πρόσωπο" με κάθε ευκαιρία ή παραιτηθείτε. Μόνο μη μας απειλείτε παρακαλώ. Εμείς από τη μεριά μας θα σας ευχηθούμε καλή σύνταξη και μια ήρεμη ζωή από τούδε και στο εξής με πάσα υγεία και ευτυχία

  1. avatar tis

   Η ειρωνεία είναι να θεωρούνται αντισυστημικοί άνθρωποι που ανήκουν οργανωμένα σε κόμματα που ψήφισαν μηνμόνιο.

  2. avatar vataki

   Η "σάτυρα" έχει σχέση με τον σάτυρο. Σάτιρα το σωστό.

   1. avatar satiros

    Παρον! Με φωνάξατε;
    Μην ασχολείστε με τους παπάδες ρε παιδιά. Μαζεύουν υπογραφές και την κοπανάνε σιγά σιγά. Πλέον οι νέες γενιές δεν έχουν καμία σχέση με την θρησκεία ή όπως αλλιώς λέγεται αυτός ο φανατικός οπαδισμός.

    1. avatar Νομίζεις!

     χαχαχαχα

    2. avatar tis

     Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλοί νέοι, ίσως λιγότεροι από αυτούς που παίρνουν ναρκωτκά, άρα τι πάει να πει, ό,τι κάνει ο συρμός είναι το ανώτερο;

    3. avatar vataki

     Παρών .Όχι παρόν.

 16. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  ΠΑΠΠΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΑΚΟΥΓΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ . ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΕΟΣΕΥΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΩΝΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΩΝΕΙ ΛΑ'Ι'ΚΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΖΕΙ Ε' ΕΣΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. avatar Α Ι Ω Ν Ι Α Ζ Ω Η

  Όλα αυτά τα επιχειρήματα που αναφέρεται οι ιντερνετοσχολιαστες τι σχέση έχουν με το βρισιδι στο πρόσωπο ενός ανθρώπου 78 ετών ???????? Που είναι παππούς σας ??? Εκτός λοιπόν από άθεοι έχετε αποκτήσει και την συμπεριφορά του ζώου απο σεβασμό 0 , αυτή είναι ή κοινωνία που θέλετε αθεοι ???? Ζηστε λοιπόν την υπόλοιπη ζωή σας όπως σας αρέσει γιατί λίγη έχει απομείνει.....εγώ από αυτόν τον <> κόσμο σας δεν θα πάρω χαρειτε τον !! Εγώ θα πάρω την αιώνια ζωή !!! Που μου έχει υποσχεθεί ο Κύριος μου ο Ιησους Χριστός που ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ !!!

  1. avatar t.b

   Σου προτεινω να παιξεις Ποκεμον....θα σου κανει καλο

  2. avatar Αχρηστερος

   Η ταπεινότητα τον λεγόμενων σου προτρέπει να έχεις και ένα ανεμιστήρα για καβάτζα όταν πας στην άλλη ζωή...

  3. avatar Μουά

   Εσείς δε λέτε συνέχεια ότι ο θεός που πιστεύετε έδωσε στον άνθρωπο την ελεύθερη βούληση; Ε, με την ελεύθερη βούλησή μας λοιπόν αποφασίζουμε να μην πιστεύουμε στον θεό σου και να πάμε στην θεατρική παράσταση. Αν είμαστε αμαρτωλοί όπως πιστεύεις θα μας τιμωρήσει ο θεός σου. Εσύ και ο Αμβρόσιος γιατί πάτε ενάντια στη βούληση του θεού σας και προσπαθείτε να καταργήσετε την ελεύθερη βούλησή μας; Απόλαυσε την αιώνια ζωή σου και άσε μας εμάς που είμαστε άθεοι να πάμε στη θεατρική παράσταση πρώτα και μετά στο μέρος που ονομάζεις εσύ κόλαση και ν ακούμε Ιρόν Μαιντέν όλη μέρα.
   Παράτα το ΠιΣι που έχει 666άρια και είναι του διαόλου κι άρχισε να μαθαίνεις άρπα καλύτερα.

   1. avatar ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

    Εγώ φίλε μουα δεν σου είπα να μην πας στην παράσταση κανέναν δεν εμπόδισε ο Θεός ζησε όπως σου αρέσει την ζωή σου . είπα να μάθεις να έχεις σεβασμό στους συνανθρώπους σου ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ! αυτό είπα . Και αυτό πρέπει να το μάθεις από το σπίτι όταν είσαι μικρό παιδάκι .... ειναι μία αξία που δεν υπάρχει σήμερα ! Τώρα είναι λίγο αργά , για όλους εκεινους που εύκολα κρίνουν κουτσομπολευουν και κατακρίνουν στο διαδίκτυο οι λεγόμενες κατινες δηλαδή ! Και πολύ δύσκολα κρινουν τον εαυτό τους που από αυτόν θα έπρεπε να αρχίσουν ! Όσο για τον φίλο με τον ανεμιστήρα αν πάω τελικά εκει φίλε που δεν το ευχομαι σε κανέναν άνθρωπο να βρεθεί εκεί ακόμα και στον χειρότερο εχθρό μου να είσαι σίγουρος ότι ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα .... ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ Ο ΚΛΑΥΘΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ ...

    1. avatar Αχρηστερος

     Πω πω...
     Ακούγεται πολύ σκληρός και εκδικητικός ο θεός σου για να έχει φτιάξει ή τουλάχιστον να συντηρεί ένα τέτοιο μέρος.
     Μου θυμίζει το "Υπουργείο Αγάπης" στο "1984" του Όργουελ.
     "Θα σε σκοτώσουμε, αλλά πριν γίνει αυτό θα έχω κάνει τα πάντα για να είμαι σίγουρος ότι θα αγαπήσεις τον Μεγάλο Αδερφό. Φέρτε τους αρουραίους..."

    2. avatar Μουά

     Ο Αμβρόσιος δεν βγήκε κι έλεγε στα "παιδιά" του να μην πάνε να δούνε την παράσταση γιατί και καλά τον βρίζανε; Εσύ την είδες; Είσαι σίγουρος ότι τον βρίζουνε; Γιατί δεν καταδικάζεις την στάση του Αμβρόσιου αλλά προσπαθείς να τον δικαιολογήσεις;
     Ο Αμβρόσιος δεν βγήκε κι έλεγε να σαπίσει το στομάχι εμάς τον άθεων επειδή τρώμε κρέας όταν γιόρταζε η θρησκεία του; Τέτοιο άνθρωπο θες να σεβαστώ; Ο Αμβρόσιος δεν χλαπακιάζει όταν οι Μουσουλμάνοι έχουν Ραμαζάνι; Αυτός τους σέβεται;
     Έχεις και το θράσος και βγαίνεις και λες ότι οι άθεοι συμπεριφερόμαστε σα ζώα επειδή και καλά δε σεβόμαστε τον κάθε φονταμενταλιστή; Πολύ καλά κάνουμε! Κανένας φονταμενταλιστής οποιασδήποτε θρησκείας δεν αξίζει σεβασμό.

     "ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ Ο ΚΛΑΥΘΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ ..."
     Μπα; Ο πανάγαθος θεός σου που είναι όλο αγάπη, θα στείλει όλους εμάς που αμφισβητούμε την ύπαρξή του να καιγόμαστε και να τρίζουμε τα δόντια μας στον φανταστικό τόπο που τον λέτε κόλαση; Τι μου λες; Τσουρτσούριασα!

     1. avatar Πανι-βλαξ

      μην παίρνεις τη μεζούρα για να μετρήσεις το Θείο...

     2. avatar tis

      Τώρα αν σου απαντήσω θα πεις ότι λέω άσχετα αλλά η κόλαση δεν είναι τόπος με καζάνια, όπως αν έχεις δει-ακούσει σε εξορκισμούς ο δαίμονας "καίγεται" από τον Χριστό έτσι και όποιος άνθρωπος επιλέγει να δώσει την ψυχή του στον μισάνθρωπο βασανίζεται. Όπως λένε οι πατέρες το πυρ της Θεότητας είναι ένα, αυτός που αγαπά τον Θεό ευφραίνεται, αυτός που Τον μισεί καίγεται.
      Επίσης όπως ένας γιατρός θα πει σε κάποιον ασθενή να μην κάνει αυτό ή εκείνο γιατί θα έχει αυτές τις συνέπειες. Δεν τον τιμωρεί ο γιατρός και πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη αν ο ασθενής τον ακούσει ή όχι.

     3. avatar Μουά

      Όπως συνηθίζεις, τσίμπησες μια λέξη και άρχισες το κήρυγμα αποφεύγοντας την ουσία του σχολίου. Εσύ θα πάρεις θέση για τα λεγόμενα και τη στάση του Αμβρόσιου ή θα συνεχίσεις να μας λες αρλούμπες περί κολάσεως.

     4. avatar ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

      ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ !!! Όμως έρχεται ή ώρα που θα πρέπει να χωρίσει το ΤΗΜΙΟ από το ΑΧΡΕΙΟ . Αλλά ότι και να γράψω εγώ δεν πρόκειται να γίνει κάτι στην ψυχή σου όμως σε προκαλώ πήγαινε το βράδυ γονάτισε και άνοιξε την καρδιά σου στον Κύριο δοκίμασε με λέει ο Θεός !!!! Και μετά απολαυσε τα μεγαλεία που θα κάνει και στην δική σου την ζωή! ,.....................,....,..........

     5. avatar Σε μουα

      "Εσείς δε λέτε συνέχεια ότι ο θεός που πιστεύετε έδωσε στον άνθρωπο την ελεύθερη βούληση; Ε, με την ελεύθερη βούλησή μας λοιπόν αποφασίζουμε να μην πιστεύουμε στον θεό σου και να πάμε στην θεατρική παράσταση." Ειπες και εγώ σου είπα πήγαινε όπου θέλεις δεν ξέρω τι έχει πει ο Κύριος Αμβρωσιος εγώ για εμένα σου απαντήσα! ! 1 ον αυτό δεύτερον και καμηλοπάρδαλη ολόκληρη να φας νομίζεις ότι με αυτό προκαλεις τον Θεό ???? Τους ανθρώπους ???? Πάλι απαντω για εμένα προσωπικά δεν με πειράζει ότι και αν φας οπότε και αν το φας !! 2 ον ο Θεός δεν έχει ΕΙΝΑΙ Ή ΑΓΑΠΗ ! 3ον αν επέβαλε άμεσα την δικαιοσύνη του στους ανθρώπους πρώτα σε εμένα θα είχε πάρει το κεφάλι μου 100 ΦΟΡΕΣ !!! αλλά με ανέχεται και επειδή με αγαπάει μου δίνει συνέχεια ευκαιρίες στην ζωή με σκοπό να μπορέσει μέσα από την απεριόριστη ελευθερία που μου έχει χαρίσει να βρει αφορμή για να σωθεί ή ψυχή μου ! όσον αφορά τις θρησκείες της ομάδες τα κόμματατα σωματεία κλπ κλπ έχουν εφευρεθεί από ανθρώπους για να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα . Εγώ πιστευω στον υιό του Θεού του ζώντος τον Ιησού Χριστό που ήρθε και περπάτησε στην γη και υπήρξαν άνθρωποι που τον είδαν με τα μάτια τους και κατέγραψαν τα ευαγγέλια όπως επίσης οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ιστορικοί της ανθρωπότητας αναγνωρίζουν την παρουσία του !!!! Ακόμα και αυτοί που τον αμφισβητούν τα βιβλία τους τα χωρίζουν σε προ Χριστού και σε μετά Χριστόν εποχή ! Τώρα για το αν φοβήθηκες ή όχι από την αναφορά μου στο ευαγγελιο ευχομαι και προσεύχομαι να μην έλθει εκείνη ή ημέρα ΠΟΤΕ

     6. avatar Αχρηστερος

      Πες του θεού σου πως αντί να δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε αυτούς που λιμοκτονούν παιδάκια να δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία στα παιδάκια. Έτσι για αλλαγή μια φορά.
      Α και ανέφερε μου έναν - δυο από τους "ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ιστορικούς".

     7. avatar Αχρηστε όπως είναι το όνομα σου …

      Σταμάτα ποια αυτήν την καραμέλα για τα παιδάκια που πεθαίνουν από την πείνα ...που αν δεν φας 5 φορές την ημέρα νομίζεις πως έχεις μείνει νηστικός ....και σκεψου γι αυτό το κακό και την δική σου ευθύνη .... Ο Θεός μου λέει ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΤΕ .... το ότι έχουμε κάνει τα πάντα εμπόριο και έχουμε κάνει θεό το χρήμα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΘΕΟΣ αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι για όλα τα κακά που συμβαίνουν στήν ανθρωπότητα γιατί αφησαμε τον Θεό και καναμε θεό μας το διάβολο !! θες και ιστορικούς αχρηστερε ειρωνα ... Οκ πάτε μερικούς ....Ιώσηπος , Τάκιτος , Πλίνιος ο Νεότερος , Σουητώνιος , Θαλλός , Ο Μαρά Βαρ Σεραπίων , Κέλσος , Λουκιανός , και πολλοι άλλοι .... Αλλά ποιος είσαι εσύ θα μας πεις που ρωτάς αν υπάρχει ο Κύριος αν υπάρχει ο Θεός αν υπάρχει το πνεύμα το Άγιον ? Το πλάσμα σηκώνει το ανάστημα του στον πλασαντα ....?????

     8. avatar Αχρηστερος

      Και να που φτάσαμε στο αναμενόμενο. Επίθεση στον ομιλητή και όχι στα λόγια του. Μάλλον ο ελευθέρας επιλογής θεός σου δεν σε έμαθε να συνδιαλέγεσαι.
      Πάντως η λογική σας σπάει κόκαλα. Στα άσχημα ο θεός σας είναι παρατηρητής, αλλά αν κάποιος διαπρέψει έγινε χάρη στην συμμετοχή του θεού και μόνο. Πολύ επιλεκτικός θεός. Μην γίνει κανά καλό και δεν του αποδώσετε credit.
      Από όσους ιστορικούς ανέφερες μόνο το "Τestimonium Flavianum" του Ιώσηπου ουσιαστικά σας επαληθεύει, αλλά η παρεμβολή από τους χριστιανούς έχει πέσει σύννεφο. Οι μόνοι θεολόγοι που δεν βλέπουν πια παρεμβολή είναι, μάντεψε, οι Ορθόδοξοι. Ακόμη και φανατικοί καθολικοί παραδέχονται πια ότι ο Ευσέβιος έβαλε το χεράκι του στο κείμενο. Ψάξε λοιπόν μια ιστορική πηγή που δεν λογοκρίθηκε από τα μοναστήρια και μετά μιλάμε.
      Ποιος είμαι εγώ που σε ρωτάω; Δεν κατάλαβα. Πρέπει να έχω και συγκεκριμένη ιδιότητα για να σε ρωτήσω; Δεν σε κόβω και πολύ φιλελεύθερο. Για αυτό σου λέω. Πάρε και ένα ανεμιστήρα μαζί. Γιατί μία στις χίλιες να παίζει κόλαση και παράδεισος δεν σε κόβω για τον δεύτερο. Στον όγδοο κύκλο του Δάντη μαζί με τους υποκριτές σε βλέπω να καταλήγεις.

     9. avatar Απλά ανοητος δε νοης …

      Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι ιστορικοί που αναφέρω αναφέρουν για τον Ιησού Χριστό που όσο και αν σε κόβει εσένα και τους ομοίους σου ήταν και είναι απόλυτα αποδεκτό ιστορικό πρόσωπο ! Κάποιον Κύριο ονόματι απόστολο Παυλο μήπως τυχαίνει να έχεις ακούσει κατι γι αυτόν μήπως κατά την ομολογία του τον χρησιμοποίησε ο Θεός για να γίνει ο απόστολος των εθνών αυτός που είχε διδαχθεί τον μωσαϊκό νόμο παρά τους πόδας του Γαμαλιηλ και ήταν ο απόλυτος διώκτης του Χριστού και της εκκλησίας του και αυτός ψεύτης ήταν ? Είμαστε όλοι ψεύτες και ζούμε στο σκοτάδι ενώ εσείς οι άθεοι έχετε το φως και την αλήθεια ? Και σε πληροφορω ότι ή μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ που θα ΜΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ όλα τα υπόλοιπα βιβλιαρακια που διαβαζεις είναι εκατομμύρια και είναι απλά γνώμες ανθρώπων ... 5-6 δις πωλήσεις "διότι τούτο το ευαγγέλιο θα κηρυχθει σε ολη την οικουμενη και ύστερα θα έρθει το τέλος " . Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει για ότι καλό γίνεται την δόξα πέρνει ή φύση και ο άνθρωπος και για ότι κακό φταίει πάντα ο Θεός ! Αλλά ξέρεις κάτι έχω χαρά για εσένα γιατί πολλοί άθεοι και πάρα πολυ βαθειά στα πλοκάμια της αθειας σήμερα είναι αδέλφια μου και μαζί προσευχόμαστε και δοξαζουμε τον Θεό !!!

     10. avatar Aχρηστερος

      Και σου επαναλαμβάνω πως όλοι οι ιστορικοί που ανέφερες έχουν υποστεί λογοκρισία στα μοναστήρια. Είναι σαν να ψάχνεις στοιχεία για το Ολοκαύτωμα στις ανακοινώσεις του Γκαίμπελς. Παρόλα αυτά αναφέρουν μόνο την ύπαρξη του. Όσον αφορά την θεϊκή του φύση μόνο το "Testimonium Flavianum" που ανέφερα λέει κάτι και όλοι σχεδόν πια δέχονται πως είναι μια χοντροκομμένη παρεμβολή του Ευσέβιου. Πάντως αν σε ικανοποιεί όχι μόνο δεν απορρίπτω τον λόγο του Χριστού αλλά αντίθετα τον θαυμάζω.
      Τον κύριο Σαούλ (Εσύ τον λες Παύλο)τον ξέρω. Και όπως είπες ομολογεί ο ίδιος ότι τον χρησιμοποιεί ο θεός. Πρόσεχε! Ο ίδιος! Δεν το λέει ο Θεός, δεν το λέει ο Χριστός. Το λέει ο ίδιος! Παρουσιάστηκε λοιπόν μια μέρα ένας Εβραίος και λέει: "Εγώ θα σας εξηγήσω τον λόγο του Χριστού". Γιατί; Είναι πολύπλοκος ο λόγος του Χριστού; Εγώ μια χαρά απλό τον βλέπω. Ο Σαούλ τον έκανε περίπλοκο! Ο Σαούλ έβγαλε μια λίστα από κανόνες και αμαρτίες. Και εσύ αυτή την στιγμή δεν υπακούς τον Χριστό αλλά τον Σαούλ!
      Μετά μαζεύτηκαν οι θεοκράτες του Βυζαντίου στην Νίκαια και αποφάσισαν τι είναι ιερό κείμενο και τι όχι. Δεν τα επέλεξε ο Χριστός. Οι ίδιοι οι παπάδες αποφάσισαν: "Αυτό το κείμενο το δεχόμαστε, αυτό όχι". Μπορούσε δηλαδή ο κάθε πατριάρχης που είχε διοριστεί από τον αυτοκράτορα να κρίνει τι είναι θεϊκό. Η χάρη του αυτοκράτορα και όχι του θεού τον έκανε καλό κριτή! Και έχεις το θράσος να λες ότι εγώ πιστεύω σε γνώμες ανθρώπων!

     11. avatar Απάντηση

      Πρωτα από όλα όσο και να συζητάμε δεν καταλήγουμε πουθενά τουλάχιστον από εδώ μέσα 1 το κρατούμενο 2 ον ναι έχουν δεχθεί τα κει ένα των ιστορικών παρεμβολές αλλά εγώ δεν εξετάζω στην πρικειμενη περίπτωση αυτό εγώ είπα ότι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Α Ν Α Φ Ε Ρ Ο Υ Ν τον Χριστό σαν ιστορικό πρόσωπο ΤΕΛΕΙΑ ΕΔΩ . Ο απόστολος Παύλος αν δεν ήταν μαζί του ο Θεός δεν θα είχε εξαπλωθεί το ευαγγέλιο στα έθνη , τα αποτελέσματα της διακονίας του αποδεικνύουν την ΑΠΟΛΥΤΗ παρουσία του Θεού στην ζωή του ! Οι πατέρες της εκκλησίας δεν έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς παπάδες της "ορθόδοξης" εκκλησίας και η απόδειξη της ορθης επιλογής των βιβλίων που συγκροτούν την Άγια γραφή μας δλδ τον Λόγο του Θεού μας είναι ότι έχει 5-6 ΔΙΣ πωλήσεις παγκοσμίως ! Χώρια οι γραφές που έχουν δοθεί και δινονται δωρεάν ! Άρα ή επιλογή από τους πατέρες δεν είναι γνώμη ανθρώπων είναι ή επιλογή του πνεύματος του Αγίου ! Αλλά εγώ δεν στέκομαι στις πωλήσεις γιατί αυτό είναι το πνεύμα της αθειας εγώ ξέρω και το έχω ζήσει στην ζωή μου γιατί ο Κύριος μου είναι πρώτα από όλα βιωματική εμπειρία , ότι ή Άγια γραφή είναι ή ΦΩΝΗ του Θεού μου που μου περεδωθει γραπτός . Και ευχαριστώ πολύ τον Θεό για εσένα και εύχομαι και προσεύχομαι να σε επισκεφθεί ο Θεός στην ζωή φίλε μου !

     12. avatar Αψογος!

      +1,000,000,000

     13. avatar Μουά

      Ας σου απαντήσω λοιπόν.
      1. Είναι παντελώς αδιάφορο αν είπες εσύ προσωπικά να πάω στη παράσταση ή όχι. Εδώ σχολιάζουμε αυτά που είπε ο Αμβρόσιος και τη γενική του στάση. Συνέχεια αποφεύγεις και εσύ και το συνάφι σου να πάρετε θέση. Αν ο Αμβρόσιος δεν εκπροσωπεί την εκκλησία σας, διαφωνήστε, καταδικάστε τον. Κανείς σας δε το κάνει αλλά πετάει σεντονάκια και σαλτσίτσες για να θολώσετε τα νερά.
      2. Επαναλαμβάνω. Πάρε θέση σχετικά με τη στάση του Αμβρόσιου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ που βγήκε και είπε να σαπίσει το στομάχι εμάς τον άθεων επειδή τρώμε κρέας το Πάσχα. Αν δεν τα ξέρεις, ενημερώσου.
      3. και οι λοιπές σάλτσες. Είναι απολύτως αδιάφορο τι επιλέγεις εσύ προσωπικά να πιστεύεις για τον θεό σου. Το θέμα εδώ είναι ο Αμβρόσιος, οι δηλώσεις του και η στάση του, όχι η ιστορικότητα του Ιησού.
      Ή δεν μπορείς να βάλεις τις σκέψεις και τον λόγο σου σε τάξη ή το κάνεις επίτηδες για να θολώσεις τα νερά και να περάσεις την προπαγάντα σου.

  4. avatar χμμμ…

   έχεις υπογράψει και συμφωνητικό για την "αιώνια" ζωή που σε περιμένει? καβάτζωσες πρώτο τραπέζι πίστα?...είσαι σίγουρος ή απλώς υπερφίαλος και καθόλου ταπεινός ως φαίνεται...

  5. avatar ΑΧ ΒΑΧ!

   Γιατί ο παππούς μας εξαιρείται της κριτικής και είναι στο απυρόβλητο λόγω ηλικίας ή συγγένειας?? επειδή είναι 78 είναι αλάθητος?

  6. avatar OYGK

   xaaxaxaxaxaxa τα έχεις χαμένα μου φαίνεται..... allah akbar, xaxaxaxa

 18. avatar OYGK

  χαχ αχαχαχαχαχα απόλαυση ο σάρουμαν ο μάγος, τον διάβολο που του την είχε πέσει τον βρήκε τελικά?????? χαχαχαχαχαχαχαχα να στε καλά εσεις με τα ράσα, μας κάνετε να γελάμε ακόμη και στο 2016!!!

 19. avatar Μη σκάς παππούλη…

  Κάποιοι ήταν άπλυτοι, κάποιοι gay και καίει, κάποιοι άθεοι (χαχα δεν έχουν το Θεό τους), μαζεύτηκε ο συρφετός.
  Οι κατιμάδες της κοινωνίας.

  1. avatar Μουά

   Ε, και κάποιοι άλλοι σα και του λόγου σου είναι ασπόνδυλα και έρπουν γενικά. Άντε πίσω στη τρυπούλα σου να πέσεις σε χειμερία νάρκη και ξύπνα κατά 31 Φλεβάρη.

   1. avatar χαχαχα καλώς τα μέζεα μας τα δυό!!!

    εσύ τι απ' όλα είσαι;;;
    παντως κομπλεξάρα σίγουρα

 20. .......αναρωτηθηκε εντρομος ο κάτοικος της Κηφισίας μιας παραγκουπολης στα βόρεια προάστια............
  Εύχομαι ολόψυχα......να μην χρειαστείτε να δείτε το τι κάνει η εκκλησια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει