Υποδοχή με άρωμα Ελλάδας επεφύλαξε, χθες το απόγευμα στους περισσότερους επιβάτες αλλά και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Carnival Vista», η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά τον περασμένο μήνα.

Αρκετοί από τους συνολικά 5.000 επιβάτες του πλοίου αλλά και τα 1.600 άτομα του πληρώματος γεύτηκαν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς, αλλά και την παράσταση του δημοτικού θεάτρου Πειραιά «Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα-Climbing the sea», σε σκηνοθεσία του Ν. Διαμαντή.

Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να επαναληφθούν και σε άλλες αφίξεις, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του 2016.

Ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος, ανέφερε ότι πέρα από την προσπάθεια που γίνεται, συνεχώς, από πλευράς Οργανισμού για εμπορικές συμφωνίες και την υλοποίηση επενδύσεων για την προσέλκυση όλο και περισσότερων κρουαζιερόπλοιων, ενέργειες, όπως αυτές που έγιναν σήμερα, ενισχύουν την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΠ, η Carnival Cruise Lines, μετά από πρόσφατη συμφωνία με τον Οργανισμό να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά για ορισμένες αφιξοαναχωρήσεις επιβατών (homeporting), αναμένεται να μεταφέρει συνολικά πάνω από 50.000 επιβάτες το καλοκαίρι του 2016, από και προς τον Πειραιά, με το νεότευκτο πλοίο Carnival Vista, μήκους 336 μέτρων και μεταφορική ικανότητα 5.300 επιβατών.

Το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και του Λαυρίου, έχει χρησιμοποιήσει, ήδη, για homeporting η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του ΟΛΠ για το α’ εξάμηνο, το homeporting παρουσιάζει αύξηση 14%, σε σχέση με το 2015.

Ο ΟΛΠ, προκειμένου να επιτύχει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών, ανέλαβε την υποχρέωση και υλοποίησε έγκαιρα την ολοκλήρωση των έργων και πλέον σε στεγασμένους χώρους 7.500 τμ εξυπηρετεί, με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο, πάνω από 10.000 επιβάτες σε κάθε άφιξη-αναχώρηση.

Οι παρεμβάσεις έγιναν στους χώρους εντός και εκτός του επιβατικού σταθμού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και αφορούσαν βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών-εξοπλισμού.