Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας σοπράνο Μαρία Κάλλας θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης που θα κάνει σήμερα εγκαίνια στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα 116 αντικείμενα θα εκτεθούν το μονόγραμμα «Ω» (από το Ωνάσης) που το πήρε η Κάλλας ως ενθύμιο από τον Σκορπιό όπου ζούσε με τον Έλληνα κροίσο, χρυσά μενταγιόν, ρούχα ακόμα και τα γυαλιά ηλίου που φορούσε.

Τα αντικείμενα αποτελούν μέρος της συλλογής του συλλέκτη Νίκου Χαραλαμπόπουλου και στο σύνολο τους θα  εκτεθούν στο υπό ίδρυση Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Τεχνόπολη των Αθηνών.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης.