Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει για σήμερα στις 13:30 το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στην οποία θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Αττικό», «ΚΑΤ», «ΨΝΑ», «Άγιος Σάββας».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργολαβικών και όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, απαιτώντας «να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων».

Επιπλέον ζητούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους, έκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση πληρωμή χωρίς καθυστέρηση των δεδουλευμένων και να «σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από την εργοδοσία».