Αποκαταστάθηκε πλήρως η εικόνα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης με την άμεση κινητοποίηση και συμμετοχή δεκάδων οχημάτων, ειδικού εξοπλισμού και εργαζομένων από το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Η επιχείρηση ευπρεπισμού του κέντρου της Θεσσαλονίκης και η εξόρμηση καθαριότητας των χώρων έναντι της ΔΕΘ και των κεντρικών οδών της πόλης ξεκίνησε μετά τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ειδικό πρόγραμμα, που είχε εκπονηθεί και εφαρμόστηκε, υπάλληλοι του τμήματος σαρώματος, αποκομιδής και ογκωδών αντικειμένων με ειδικό εξοπλισμό και μηχανήματα (τρίκυκλα, σάρωθρα, υδροφόρες), μετά το πέρας των κινητοποιήσεων – παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές και η ατμόσφαιρα αποπνικτική από την ρήψη χημικών – και μέχρι το πρωινό της Κυριακής, καθάρισαν και έπλυναν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και πλησίον της ΔΕΘ, την πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ συγκέντρωσαν και απομάκρυναν πλήθος αντικειμένων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά ειδικευμένο προσωπικό 80 ατόμων, 20 τρίκυκλα σαρώματος, δύο υδροφόρες και 2 Σάρωθρα. Σε ότι αφορά την αποκομιδή, συνεχίζεται κανονικά μετά την επανατοποθέτηση των κάδων από τις οδούς από όπου είχαν απομακρυνθεί και έτσι η πόλη αποκτά και πάλι ομαλή και πολιτισμένη εικόνα.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα συνεχιστεί ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες και να διασφαλιστεί η καθαριότητα στη πόλη η οποία υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες λόγω της ΔΕΘ.

Εξάλλου, μετά από παρέμβαση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, (τμήμα Συντήρησης, Διεύθυνσης Πρασίνου), αποκαταστάθηκαν πλήρως οι φθορές που σημειώθηκαν σε πάρκα της περιοχής Συντριβανίου και της ΧΑΝΘ, καθώς επίσης οι φθορές στα Συστήματα Αυτόματου Ποτισμού (pop up) στα πάρκα της περιοχής Λευκού Πύργου και στην περίφραξη της Β’ φάσης ανάπλασης του έργου της Νέας Παραλίας.

Να σημειωθεί ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα συγκεκριμένα σημεία, δεν ήταν εκτεταμένες.