Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το εκσυγχρονισμένο τμήμα των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, για την αναβάθμιση του οποίου απορροφήθηκαν κεφάλαια ύψους 240 εκατ. ευρώ, από το επενδυτικό πρόγραμμα «μαμούθ», ύψους 3 δισ. ευρώ, του ομίλου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου (1,2 δισ. ευρώ) κατευθύνθηκε στο διυλιστήριο της Ελευσίνας, ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2011, ενώ οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιό του, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τη θέση του ομίλου στην περιοχή.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παράδοση βρεφονηπιακού σταθμού, που κατασκευάστηκε με έξοδα του ομίλου στον δήμο Δέλτα, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ι. Κωστόπουλος, υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση δημιούργησε περί τις 600 νέες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της πώλησης του 35% της εταιρείας, που έχει στην κατοχή του ελληνικό δημόσιο. «Στην εταιρεία ήδη συμμετέχουν ιδιώτες με ποσοστό 65% του κεφαλαίου της και το σχήμα λειτουργεί με απολύτως ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», είπε ο κ. Κωστόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ομίλου, Τάσος Γιαννίτσης, σημείωσε πως το θέμα θα το χειριστεί η κυβέρνηση, από τη θέση του μετόχου, μαζί με τον ιδιώτη μέτοχο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και απεργιών των εργαζομένων, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση, ο κ. Γιαννίτσης γνωστοποίησε ότι η διοίκηση έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στις 19 Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι «καθένας πρέπει να σκεφθεί πώς θα λειτουργήσει, διότι είμαστε σε μια φάση όπου αν δεν δουλέψουμε διακυβεύονται πολλά».

Τέλος, η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού, ο οποίος δημιουργήθηκε σε οικόπεδο του δήμου και θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία του, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου.