Με μειωμένες τιμές και προσφορές, ως επί το πλείστον σε περσινά είδη, προσπαθούν οι καταστηματάρχες να προσελκύσουν τους γονείς που θέλουν να αγοράσουν για τα παιδιά τους τα απαραίτητα αξεσουάρ ενόψει της νέας χρονικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, οι τιμές στα περισσότερα σχολικά είδη έχουν παραμείνει στα περσινά επίπεδα, ενώ μειωμένες έως και 10% είναι οι τιμές στα τετράδια και τα μολύβια.

Οι τιμές στις σχολικές τσάντες, στα συνοικιακά καταστήματα, κυμαίνονται από 10 έως 60 ευρώ. Πάντα ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες και τσάντες που έμειναν αδιάθετες από την προηγούμενη χρονιά, οι τιμές των οποίων μπορεί να είναι και 50% πιο κάτω.

Αρκετοί είναι αυτοί που θα «βολευτούν» με τα περσινά τους, όμως οι περισσότεροι, μαζί με τους γονείς τους, θα επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για να αγοράσουν έστω και λίγα, καινούργια.

Ενδεικτικά το κόστος για έναν μαθητή του δημοτικού κυμαίνεται φέτος από 22 έως 207 ευρώ, όταν πέρυσι για όμοια προϊόντα κυμαινόταν μεταξύ 24 και 211 ευρώ (μείωση από 2,2% έως 8%).

Αντίθετα για το γυμνάσιο και το λύκειο το κόστος των σχολικών κυμαίνεται μεταξύ 25 και 235 ευρώ, ανάλογα με το αν πρόκειται για φθηνά ή για επώνυμα είδη, με τα πρώτα όμως να παρουσιάζουν μέση μείωση 8% έναντι της περυσινής τιμής και τα τελευταία μια μέση αύξηση της τάξης του 6%.