Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του προσανατολίζεται το φοιτητικό κίνημα στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ενόψει και της διοργάνωσης της 76ης ΔΕΘ.

Το Μέτωπο Αγώνα Φοιτητών συνεχίζει την κατάληψη της πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 11.30 από την πλατεία Χημείου. Την ίδια μέρα, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση προγραμματίζει στις 12 συλλαλητήριο από το Πολυτεχνείο.

Στο μεταξύ, μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι νέες γενικές συνελεύσεις σε 28 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, με στόχο να συνεχιστούν δυναμικότερα οι καταλήψεις σε τμήματα και σχολές (μέχρι στιγμής φτάνουν περίπου τις 25).

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται σήμερα γενική συνέλευση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, προκειμένου να αποφασιστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, ενώ το ΤΕΙ εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από την προηγούμενη εβδομάδα. Αύριο στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων του ΤΕΙ θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.