Ορθοπεταλιές για καλό σκοπό στα Χανιά

Κίνηση για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών


ΕΛΛΑΔΑ
15:52
09/05/2016
Ορθοπεταλιές για καλό σκοπό στα Χανιά
loading

Το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών θα δώσουν αύριο μαθητές από το 1ο γυμνάσιο Χανίων, που θα κάνουν ποδήλατο στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση με τίτλο «Ρόδα, Τσάντα και Τρεχάλα!» γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και τον σύλλογο «Ορίζοντα».

Οι μαθητές του σχολείου θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και θα μοιράσουν μπαλόνια στα χρώματα του «Ορίζοντα» με σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ενημερωτικό κιόσκι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εκτός από τους μαθητές στη δράση θα συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Ορίζοντα» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων, οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη διαδικασία της δειγματοληψίας, τη λήψη μοσχεύματος και τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Στόχος της δράσης αυτής, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προώθησης του εθελοντισμού στους μαθητές, είναι η σωστή ενημέρωση, προσέλκυση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός εγγεγραμμένων δοτών και να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή που πρέπει να μεταμοσχευθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει