Αυστηρές περικοπές ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, για να παραμείνει η Ελλάδα εντός στόχων. Η εξέλιξη των δαπανών υγείας, οι συγχωνεύσεις μονάδων και οι προμήθειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστίασαν στην ανάγκη περιορισμού του λειτουργικού κόστους και ζήτησαν μείωση του αριθμού των προσλήψεων στην Υγεία.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε πως ήδη λαμβάνονται μέτρα περιορισμού του κόστους και έδωσε παραδείγματα σχετικά με την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβερνητική πρωτοβουλία για ομαδοποίηση των προμηθειών των νοσοκομείων θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας και θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

Πάντως, ήδη έχουν δοθεί αυστηρές εντολές στις διοικήσεις των νοσοκομείων για επίτευξη των στόχων εξόδων που έχουν τεθεί από τα μέσα του προηγούμενου Μάιου.