Σε φρούριο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ. Η αστυνομία αναζητά τρόπους καλύτερης περιφρούρησης του πρωθυπουργού ώστε να κρατηθούν οι διαμαρτυρόμενοι όσο γίνεται πιο μακριά από τον Γ. Παπανδρέου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι μαζικές και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια, στα οποία ο 49 γιατρός Στέργιος Πραπαβέσης πέταξε το παπούτσι του στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομία, ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατική και δικυκλιστές θα απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας σε όλο το κέντρο της πόλης, η οποία θα είναι στην κυριολεξία απροσπέλαστη.

Επιπλέον θα στηθούν δύο σιδερένιοι φράκτες, μήκους 70 μέτρων, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο στις διαδηλώσεις της Αθήνας. Την εμφάνισή του αναμένεται να κάνει και ο «Αίαντας», το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση.

Ο «Αίαντας» είναι ισραηλινής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού καθώς και 100 κιλών ειδικής μπογιάς. Αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 350.000 ευρώ από την αστυνομία.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν περισσότερα από 3.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το πλάνο περιλαμβάνει και πτήση ελικοπτέρου.