Συνταγματική η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των ιαματικών πηγών σε Υπάτη και Θερμοπύλες

Κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων


ΕΛΛΑΔΑ
18:28
14/04/2016
Συνταγματική η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των ιαματικών πηγών σε Υπάτη και Θερμοπύλες
loading

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταβίβαση στο  «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) των ιαματικών  πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών – Καλλιδρόμου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές κατοίκων των περιοχών οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κρίνοντας ότι η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. «δεν προσκρούει στο Σύνταγμα, τον Αστικό Κώδικα και τη νομοθεσία για την προστασία και τη χρήση των ιαματικών πηγών».

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή: α) ακίνητο συνολικού εμβαδού 837.958 τ.μ., μαζί με  τις  κτιριακές τους  εγκαταστάσεις, στην  ιαματική πηγή Λουτρών Υπάτης και β) ακίνητο,  στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, μαζί με τα  κτίσματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του, εμβαδού,  περίπου, 800.000 τ.μ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει