Λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.

Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Σημειώνεται ότι την τελευταία ώρα έχει κοπάσει σημαντικά ο άνεμος, επιτρέποντας την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης από αέρος.

Από τις 16 φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σήμερα, ελέγχονται πλήρως όλες, εκτός από αυτή στην Αρκαδία.

Ο δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους πληγέντες της περιοχής ότι έχουν ειδοποιηθεί ξενοδοχεία στην πόλη και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ ανοικτό είναι το δημαρχείο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, προκειμένου να παράσχει βοήθεια και να κατευθύνει τους πληγέντες σε ό, τι χρειαστούν.

Παράλληλα με εντολή του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ακυρώθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες, στο δήμο Τρίπολης.