Από νωρίς το πρωί, βρίσκεται έξω από το «παράνομο» νεκροταφείο της Γλυφάδας, περιπολικό της Αστυνομίας, που εμποδίζει τους κατοίκους να πλησιάσουν. Πίσω ακριβώς από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν δύο μεγάλες επιγραφές με τη λέξη: «Κοιμητήριο» ωστόσο τα συρματοπλέγματα και η παρουσία των αστυνομικών δείχνουν ότι η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν.

Ο δήμαρχος της περιοχής όμως, Κώστας Κόκκορης, θέλει οπωσδήποτε την οριστική διακοπής λειτουργίας του παλαιού κοιμητηρίου της περιοχής και την υποβολή αιτήματος για χωροθέτηση και νομιμοποίηση του νέου, κάτι που έχει αποφασίσει και το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό άλλωστε και η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος έχει εκφράσει την αντίθεση του υπουργείου λέγοντας: «Αυτό που δεν επιτρέπεται και δεν επιτρεπόταν ποτέ, ήταν οι επεμβάσεις στην πρώτη ζώνη, ακριβώς γιατί είναι και οι περιοχές μεγάλες οικιστικές πιέσεις» και γι’ αυτό τον κάλεσαν σε απολογία.

Ο δήμαρχος της περιοχής όμως χθες ενημέρωσε σε συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία του δήμου, τους κατοίκους της περιοχής, για τους λόγους που πρέπει να λειτουργήσει νέο νεκροταφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ζητά από τους αρμοδίους εναλλακτικές ώστε να μην λειτουργήσει το παράνομο νεκροταφείο που έγινε στη θέση «Πατητήρι». Θέλει άμεσα να επιλυθεί το θέμα του κοιμητηρίου ενώ υποστηρίζει ότι έχει μελέτες που υποδεικνύουν ότι το σημείο ενδείκνυται.

Την άποψη του δημάρχου πάντως, φαίνονται να συμμερίζονται και οι κάτοικοι της περιοχής. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, στο παλαιό νεκροταφείο επί της οδού Α. Παπανδρέου, υπήρχε κορεσμός με αποτέλεσμα να περιμένουν για εβδομάδες να κάνουν ταφές. Όπως και να χει πάντως, το θέμα δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ αφού και οι δύο πλευρές -υπουργείο και δήμος δηλαδή- εμφανίζονται ανυποχώρητες.