Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καταναλωτές στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «τα μέλη της βιομηχανίας στοχεύουν πάντα στην ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών με την παροχή και διάθεση ασφαλών, ποιοτικών και στις καλύτερες δυνατές τιμές προϊόντων, τα οποία παράγονται μέσα από βιώσιμες διαδικασίες και σύγχρονες τεχνολογίες».

«Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι επιχειρήσεις του κλάδου κάνουν τα πάντα ώστε τα προϊόντα να είναι προσιτά για τον καταναλωτή, ο οποίος πλήττεται από παντού», τονίζει ο ΣΕΒΤ.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών αναδιοργανώνει την παραγωγή, περιορίζει τα έξοδά της, μειώνει τις τιμές των προϊόντων της και πραγματοποιεί συνεχείς προσφορές, προκειμένου να κρατήσει τους καταναλωτές κοντά της και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη τους, η οποία αποτελεί και το σπουδαιότερο κεφάλαιό της, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων προωθεί τρόπους έγκυρης πληροφόρησης με στόχο να στρέψει τους καταναλωτές προς την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, οι οποίες μπορούν να προασπίσουν την υγεία τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Επιπλέον, μέσα από την πληθώρα επώνυμων προϊόντων που διαθέτει στην αγορά δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να επιλέγει με σιγουριά και ασφάλεια το προϊόν που καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες και ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες.

«Οι σημερινές προκλήσεις όμως απαιτούν ενιαία βούληση και κοινή προσπάθεια, και για το λόγο αυτό ο ΣΕΒΤ προάγει τον διάλογο και την επικοινωνία με όλους τους φορείς, και φυσικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό τη διαμόρφωση Εθνικής διατροφικής πολιτικής για τον καταναλωτή και τη θέσπιση θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την προστασία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.