Έκκληση στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών να εξαιρεθεί το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών από το «πρόγραμμα» περικοπών, απευθύνει ο δήμος Αθηναίων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Το νέο 5ετές πρόγραμμα δημιουργίας βιοκλιματικών παιδικών σταθμών στον Δήμο Αθηναίων», από τη νέα χρονιά οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας λόγω μειωμένης οικονομικής επιχορήγησης και ελλείψεων προσωπικού.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ήρα Βαλσαμάκη ανέφερε καθώς εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ η έγκριση για την πρόσληψη 278 υπαλλήλων, χωρίς τους οποίους δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι σταθμοί.

Σχετικά με το κλείσιμο αριθμού παιδικών σταθμών, λόγω διάφορων προβλημάτων, η κ. Βαλσαμάκη τόνισε ότι τα παιδιά που φοιτούσαν στους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, θα εξυπηρετηθούν από άλλους σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Οι σταθμοί που κλείνουν είναι στο 1ο διαμέρισμα στην οδό Κρήτης, στο 3ο στην Πηλέως, στο 5ο διαμέρισμα στην Καμπούρογλου, στο 6ο στην Θήρας και στο 7ο στην Ποταμιάνου.