Στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου πραγματοποιεί μεθαύριο Κυριακή ο ΟΠΑΠ την γιορτή αθλητισμού στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες (συνολικά σε δέκα πόλεις της Ελλάδας).

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου παγκοσμίως νεανικού αθλητικού μοντέλου.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές-Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι», το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επωφελούνται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους, προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA και υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό. Επίσης, ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά και συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.