Με ειρηνική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό, περίπου 15 λεπτών, του τελωνείου των Κήπων (στο ρεύμα εισερχομένων από την Τουρκία οχημάτων) άνοιξε σήμερα η αυλαία της δεύτερης ημέρας των δράσεων που πραγματοποιεί στον Έβρο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), με αίτημα την πτώση του φράχτη του Έβρου.

Οι περίπου 100 διαδηλωτές κρατώντας πανό στην ελληνική και τουρκική γλώσσα διατράνωσαν μέσω συνθημάτων το αίτημά τους για άνοιγμα των συνόρων και ασφαλή είσοδο των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύντομο χαιρετισμό με αναφορές τόσο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό όσο και τις πολιτικές Ελλάδας-Τουρκίας, απεύθυναν ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και ο εκπρόσωπος του σωματείου «Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν», Γιουσούφ Οζντεμίρ.

Λίγο πριν αναχωρήσουν οι διαδηλωτές από το τελωνείο των Κήπων με κατεύθυνση το τελωνείο των Καστανέων, αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής επιχείρησε να εισέλθει, με λεωφορείο, στην Τουρκία όπου είχε προγραμματιστεί παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου, με Τούρκους ομοϊδεάτες στην Κεσσάνη. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει επιτραπεί η είσοδος από τις αρμόδιες τελωνειακές και αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας, ωστόσο παραμένουν στον χώρο του τουρκικού τελωνείου αναμένοντας να ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπρόσωποι των τουρκικών κινημάτων από την Κεσσάνη για να τους επιτραπεί η είσοδος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.