Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια

Δεκτό έκανε το αίτημα του δήμου ο Πέτρος Τατούλης


ΕΛΛΑΔΑ
13:25
05/12/2015
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια
4
loading

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η Τρίπολη κηρύχτηκε εκ νέου χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημα του Δήμου, για το μείζον ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών και για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Η απόφαση λήφθηκε με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση.

Στην ίδια απόφαση καλείται ο Δήμος να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση που να πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.

Επιπλέον στην απόφασή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει πως ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του Δήμου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ανουβις

  Τα σκουπίδια ειναι πολιτισμός. Ο καμινης δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατι τον ξεπέρασε η Τρίπολις.

 2. avatar Serapis

  Η \"πολιτιστική πρωτεύουσα\" !!!

  1. avatar ερρικα1

   αχαχαχαχαχαχα....καλο....αυτην την φωτο πρεπει να βαλουν μεσα στην υποψηφιοτητα της τριπολης για πολιτιστικη πρωτευουσα....τρομαρα τους.....οι απολιτιστοι......ο πολιτισμος τους φαινεται απο τα σκουπιδια τους.......γενικα εκει στην πελοποννησο ολο θεμα με τα σκουπιδια εχουν οι αχρηστοι να τα διαχεριστουν....και ολο θελουν να τα κουβαλανε στην αθηνα οι [...] ντοπιοι δημαρχοι.....στα τσακιδια να πανε....να τους φανε τα ποντικια....τους [...].....

 3. avatar Intefix

  Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα....μας μάρανε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει