Στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζί με συνεργεία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας.

«Βασικό μας μέλημα αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως την Βάρδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέπεται τις πληγείσες περιοχές. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η τοπική παραγωγή».

Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, συνεργεία της περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην περιοχή, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για να παρέμβουν, σε περίπτωση που σημειωθούν και πάλι έντονες βροχοπτώσεις.