Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν περίπου 70 εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο μετρό.

«Όταν στην κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο γγ δημοσίων έργων ήταν από τη Θεσσαλονίκη, κάναμε τις διαμαρτυρίες μας έξω από το γραφείο του κ.Σιμόπουλου», είπε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου των εργαζομένων, Δημήτρης Παππάς, μιλώντας την ώρα της συγκέντρωσης στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ fm.

Ο κ.Παππάς έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που απέμειναν δουλεύουν 1-2 ημέρες την εβδομάδα και τους οφείλονται αποδοχές δύο μηνών ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις τους, είπε ότι θα περιμένουν «την 31η Οκτωβρίου που ο κ.Σπίρτζης έχει υποσχεθεί ότι θα έχει βρεθεί λύση» ενώ χαρακτήρισε «αόριστες» τις υποσχέσεις ότι μόλις ξεκινήσει ξανά το έργο, θα επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί.

Ο σύλλογος των εργαζομένων υπολογίζει ότι σήμερα στο έργο απασχολούνται συνολικά περίπου 200 άτομα ενώ η πρόβλεψη ήταν για περίπου 2500 θέσεις εργασίας.