«Καμπάνα» σε 26 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Τα πρόστιμα άγγιξαν τις 126.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
14:48
12/07/2011
«Καμπάνα» σε 26 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης
3
loading

Ελέγχους σε 511 επιχειρήσεις όλων των κλάδων, από ζαχαροπλαστεία μέχρι φαρμακεία κι από λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ μέχρι πρατήρια υγρών καυσίμων, πραγματοποίησαν στο πρώτο μισό του 2011 τα συνεργεία του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης τα συνεργεία έλεγξαν τις ζυγαριές, τις αντλίες και τους μετρητές σε άλλες 3.634 περιπτώσεις.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν 63 μηνύσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 129.000 ευρώ σε 26 παραβάτες, για μη κανονικά-μη ασφαλή τρόφιμα και αγορανομικές παραβάσεις. Πρόστιμα, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ, αποφασίστηκαν για παράβαση του νόμου σχετικά με το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο.

Παράλληλα δεσμεύτηκαν 194 βιομηχανικά προϊόντα (κεριά και λαμπάδες και σκεύη μαγειρικής) διότι δεν έφεραν στη συσκευασίας τους τις απαραίτητες ενδείξεις και οδηγίες βάσει των αγορανομικών διατάξεων.

Τέλος καταστράφηκαν 13,5 κιλά αλλοιωμένων αναψυκτικών, ως μη ασφαλή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

    πολλα βρήκαν και κατέστεψαν 40 δηλαδη κουτάκια μα τόσο οσο εχω στο ψυγειο μου το καλοκαιρι ΝΤΡΟΠΗ

  2. avatar kaliteros

    Χωρίς ονόματα, η είδηση που μας προσφέρετε είναι παντελώς αδιάφορη.

  3. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

    63 μηνύσεις και 129.000 ευρω θα ηθελα να ξέρω γιατι τους εγραψαν ηταν ασκεπής !!!!! η αξυριστοι !!!ντοπη και που το εγραψαν.Εαν πάνε δηλαδη στην κοντινη τους αλυσίδα σουπερ μαρκετ τι προστιμο θα βάλουν κάτω του ευρώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει