Τα πάνω κάτω θα έρθουν στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στην οδό Μεταμορφώσεως και στον πεζόδρομο της Κομνηνών, κοντά στο δημαρχείο, αφού σχεδιάζονται εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομος, ανακατασκευή του οδοστρώματος και απομάκρυνση των Ι.Χ., σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μακεδονίας».

Οι επιχειρηματίες, από τη μεριά τους, φοβούνται ότι οι εργασίες θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά, η οποία ήδη μετρά πληγές από την πτώση του τζίρου.

Εκτός από τους καταστηματάρχες γκρίνια θα έχουν και οι οδηγοί, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση τόσο της κυκλοφορίας των Ι.Χ., όσο και των υφιστάμενων 115 θέσεων στάθμευσης εκατέρωθεν της Μεταμορφώσεως. Μοναδική εξαίρεση θα γίνει για τα αστικά λεωφορεία, για τη διέλευση των οποίων θα δοθεί μία μικρή λωρίδα κυκλοφορίας που θα γειτνιάζει με αυτήν του ποδηλατοδρόμου.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έναν χρόνο, γεγονός που προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τους καταναλωτές στην Καλαμαριά και να μην τους στρέψουν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι καταστηματάρχες των καφέ-μπαρ που έχουν τραπεζοκαθίσματα στο χώρο της πλατείας δημαρχείου, καθώς τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι δέσμια των συνεργείων του δήμου, που αναγκαστικά θα κλείσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

«Τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για το κέντρο της Καλαμαριάς, το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο και κόστος να αναβαθμίσουμε, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρηματιών», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για φιλόδοξες παρεμβάσεις υπέρ των πεζών και των ποδηλάτων.