Αποφασισμένος να αγοράσει ελληνικά νησιά δηλώνει ο πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας FIYARI, Φικρέτ Ινάν. Όπως επεσήμανε στον τουρκικό Τύπο, έχει καταλήξει σε έξι συγκεκριμένες περιπτώσεις νησιών που τον ενδιαφέρουν.

Πρόκειται για: το Λυχνάρι, το Καλτσονήσι, τη Μικρή Αμοργό, τη Ναυσικά, τον Βούβαλο και την Καρδιώτισσα. Η έκταση των νησιών αυτών κυμαίνεται από δέκα χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.

Ο κ. Ινάν έχει ήδη ετοιμάσει μια προσφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τουλάχιστον τριών από τα έξι αυτά νησιά ενώ υπολογίζει πως οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας του στα νησιά πρόκειται να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτά τα χρήματα σχεδιάζει την ανέγερση μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων καθώς και τη σύνδεση των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά μέσω ενός ferry.

«Σε περίπτωση που μας τονίσουν ότι δεν θα πουλήσουν τα νησιά σε Τούρκους, τότε θα ιδρύσουμε εταιρεία στην Ελλάδα και θα τα αγοράσουμε», δήλωσε σχετικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου του ο Τούρκος κροίσος.

Παρόμοιο όραμα υλοποιεί ήδη σε τουρκικό νησί έκτασης 400 χιλιάδων τ.μ. που αγόρασε έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων.