Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν κάνει την Αθήνα τη μόνη πόλη της δυτικής Ευρώπης που έχει πέσει από τις υψηλές θέσεις στον ετήσιο κατάλογο δεικτών βιωσιμότητας που δημοσιεύει το Economic Intelligence Unit, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η χτυπημένη από τη λιτότητα ελληνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε κατάσταση ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων από τον Ιούνιο, έχασε δύο μονάδες και έχει πλέον δείκτη βιωσιμότητας 75,3 σε σχέση με 77,5 πέρσι.

Η Αθήνα, που έπεσε από την 69η στην 72η θέση στον συνολικό κατάλογο με 140 πόλεις, είναι η μόνη πόλη στην ευρωζώνη που ο δείκτης βιωσιμότητας πέφτει κάτω από το «κατώφλι» του 80.

Το Economist Intelligence Unit αναφέρει πως ένας άνθρωπος που μετακομίζει για λόγους δουλειάς σε μία πόλη με δείκτη κάτω του 80 θα πρέπει να λαμβάνει επιπλέον αμοιβή!

Η Αθήνα έχει χάσει έξι μονάδες του δείκτη βιωσιμότητας την τελευταία 5ετία, καταγράφοντας μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις στο διάστημα αυτό. Άλλα μέρη που έχουν παρόμοια καθοδική πορεία είναι η Δαμασκός, η Τρίπολη, η Τύνιδα, το Κάιρο και το Μπαχρέιν αλλά και το Ντιτρόιτ που κήρυξε χρεοκοπία το 2013.

tele