Υλική βοήθεια παρέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στους μετανάστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ απευθυνόμενο στους μετανάστες αναφέρει: «Εμείς, σαν εργαζόμενοι, είμαστε αδέρφια ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας, ή φυλής. Είμαστε αδέρφια γιατί υποφέρουμε μαζί από τους πολέμους και τη φτώχεια. Από την ανεργία και την ακρίβεια. Για αυτό οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, τα συνδικάτα μας, το ΠΑΜΕ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σε βοηθήσουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε στους μετανάστες:

«Αδερφέ μας μετανάστη,

Εμείς οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, τα συνδικάτα της Εργατικής τάξης της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ σε καλωσορίζουμε στη χώρα μας.

Ξέρουμε ότι έρχεσαι από ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι εδώ, διωγμένος από τη φτώχεια και τους πολέμους στη χώρα σου. Τώρα έρχεσαι αντιμέτωπος με την αφιλόξενη πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σου βάζουν στην προσπάθεια σου να βγάλεις χαρτιά και να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος με την έλλειψη υποδομών, χώρων φιλοξενίας, διερμηνέων, τροφής, νομικής βοήθειας και ό,τι άλλο χρειάζεσαι εσύ και τα παιδιά σου. Όμως θα ξέρεις και από την πατρίδα σου ότι Κυβερνήσεις και αφεντικά νοιάζονται μόνο για κέρδη τους και όχι για το λαό που υποφέρει.

Εμείς, σαν εργαζόμενοι, είμαστε αδέρφια ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας, ή φυλής. Είμαστε αδέρφια γιατί υποφέρουμε μαζί από τους πολέμους και τη φτώχεια. Από την ανεργία και την ακρίβεια. Για αυτό οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, τα συνδικάτα μας, το ΠΑΜΕ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σε βοηθήσουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

– Τώρα λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης σας, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αναχώρησή σας για τους τόπους προορισμού σας, διευκολύνοντας σας με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται.

– Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

– Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».