Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο βουνό πίσω από τη Νεάπολη και κινείται βορειοανατολικά. Το δεύτερο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και το τρίτο, και πλέον σοβαρό, κινείται προς τον κάμπο και έχει φθάσει στις παρυφές των Αγίων Αποστόλων.

Ολος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις. Μέχρι και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας – Σπάρτης κ. Ευστάθιος εθεάθη στη θέση του συνοδηγού σε βυτιοφόρο όχημα κινούμενο στο μέτωπο της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, η οποία τελικώς έγινε υπό την προεδρία του Γ.Γρ. του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν κατάφερε να φθάσει ακόμη στη Νεάπολη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες, τοπικές αρχές και αρμόδιοι παράγοντες, αποφασίσθηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πύρινο μέτωπο.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Γρ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος που επίσης βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς, οι δυο κυβερνήτες του καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι καλά στην υγεία τους. Φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα και γι αυτό θα μεταφερθούν προληπτικά στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας. Επίσης, ο κ. Μπασκόζος δήλωσε ότι το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.