Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές: μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ bank) μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, (αντί για 31-5-2011) χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.

Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ (ΚΜΠ 639) που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ bank. Οι πληρωμές των εργοδοτών -επιχειρήσεων θα γίνονται κανονικά μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του εντύπου για την ΑΤΕ ΚΜΠ 640.

Αύριο θα καταβληθεί η σύνταξη του Ιουνίου, στους 813.230 συνταξιούχους του Οργανισμού, με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή τους λογαριασμούς των ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 346,17 εκατ. ευρώ.